השאלה בני כמה הילדים? למה הם מצערים כ"כ? אם ישנה משפחה מסביב שיכולים לעזור ועוד ועוד.נשאלתי באברך עם ילדים עוללים ופעוטות, שלא נותנים להורים כלל מנוחה שהם צריכים, ההורים רוצים לנוח, והילדים ממש מצערים אותם בהפרעות. האם יש איזשהו דרך לדבר?
עד גיל 11.השאלה בני כמה הילדים? למה הם מצערים כ"כ? אם ישנה משפחה מסביב שיכולים לעזור ועוד ועוד.
אולי צריך איבחון לילדים?עד גיל 11.
מהקטנים ביותר אין יותר מידי למה לצפות. אבל גילאי 9 ומעלה לא נורמלי לצפות?
זאת השאלה. האם בגילאים האלה נורמלי להפריע להורים שיושנים. או שאין דרך להשיג שקטאולי צריך איבחון לילדים?
אני חושב שצריך אבחון להורים, צריך ללמוד איך לחנך ילדים ויש אנשים מקצועיים שיודעים להדריךאולי צריך איבחון לילדים?
נורמלי שהורים יודעים לחנך לשמור על השקט.שאלה פשוטה: בגיל הזה נורמלי שמפריעים. או נורמלי שיצליחו להיות בשקט?
יש עוד מישהו כאן שמבין כמו @פשוט שהורים יושנים צהריים, אז הילדים לא מפריעים אפילו שאין מי שישגיח על השקט מההורים כי שניהם רוצים לישון?נורמלי שהורים יודעים לחנך לשמור על השקט.
אם ההורים אינם יודעים להטיל משמעת בדרכי נועם, מומלץ הנחיית הורים, אם מדובר בילדים מאוד קופצניים או אימפולסוביים מומלץ איבחון למען הילדים.
אני לצערי לא מבין כ''כ בגיל הזה, אבל אני חושב שזה דרכו של עולם שילדים משתוללים ושמחים ומפריעים, א''א להקפיא אותם בגלל שההורים רוצים לישון, ילדים בריאים צריכים להשתולל ולשמוח וגם לריב מידי פעם, ושההורים לא ישנו יחד אלא בתורנות, עד שהילדים יגדלו ויקבלו שכליש עוד מישהו כאן שמבין כמו @פשוט שהורים יושנים צהריים, אז הילדים לא מפריעים אפילו שאין מי שישגיח על השקט מההורים כי שניהם רוצים לישון?
או שמא יש מי שחושב שאזהרה לפני השינה לא תועיל והם שוכחים ותוך כדי משחק מתלהטים וכבר מרימים את קולם וזה נורמלי.
נשמח לשמוע גם את דעתו של הרב @יצחק משען שען
גם אצלינו הבחורים יוצאים לישיבה בירושלים, אבל זה בתיאום עם חלק מהרמי"ם מאלה שיהיו איתם, ולא שהם יוכלו לעשות מה שבא להם, תברר עם הצוות של הישיבה מי יהיה עם הבחורים בימים האלה, יש בזה תועלת להרבה בחוריםבני לומד בישי"ק [ליטאית] ש"ג, וחבריו יוצאים לשבוע במסגרת "ישיבת המשך הזמן" והנושא נראה מתחילה חייובי אך דא עקא שאין לי טיפת מושג כמה המקום מושגח וכדו', ומדובר בשבוע שלם וזה קצת מלחיץ. אם למישהו יש מס' טלפון של אדם שיודע על העניין וישמח לעזור שיכתוב כאן נשמח מאוד.