• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

חינוך

abc123

Well-known member
נשאלתי באברך עם ילדים עוללים ופעוטות, שלא נותנים להורים כלל מנוחה שהם צריכים, ההורים רוצים לנוח, והילדים ממש מצערים אותם בהפרעות. האם יש איזשהו דרך לדבר?

נשאלתי באברך עם ילדים עוללים ופעוטות, שלא נותנים להורים כלל מנוחה שהם צריכים, ההורים רוצים לנוח, והילדים ממש מצערים אותם בהפרעות. האם יש איזשהו דרך לדבר?
השאלה בני כמה הילדים? למה הם מצערים כ"כ? אם ישנה משפחה מסביב שיכולים לעזור ועוד ועוד.

שאלה פשוטה: בגיל הזה נורמלי שמפריעים. או נורמלי שיצליחו להיות בשקט?
נורמלי שהורים יודעים לחנך לשמור על השקט.
אם ההורים אינם יודעים להטיל משמעת בדרכי נועם, מומלץ הנחיית הורים, אם מדובר בילדים מאוד קופצניים או אימפולסוביים מומלץ איבחון למען הילדים.

נורמלי שהורים יודעים לחנך לשמור על השקט.
אם ההורים אינם יודעים להטיל משמעת בדרכי נועם, מומלץ הנחיית הורים, אם מדובר בילדים מאוד קופצניים או אימפולסוביים מומלץ איבחון למען הילדים.
יש עוד מישהו כאן שמבין כמו @פשוט שהורים יושנים צהריים, אז הילדים לא מפריעים אפילו שאין מי שישגיח על השקט מההורים כי שניהם רוצים לישון?
או שמא יש מי שחושב שאזהרה לפני השינה לא תועיל והם שוכחים ותוך כדי משחק מתלהטים וכבר מרימים את קולם וזה נורמלי.
נשמח לשמוע גם את דעתו של הרב @יצחק משען שען

יש עוד מישהו כאן שמבין כמו @פשוט שהורים יושנים צהריים, אז הילדים לא מפריעים אפילו שאין מי שישגיח על השקט מההורים כי שניהם רוצים לישון?
או שמא יש מי שחושב שאזהרה לפני השינה לא תועיל והם שוכחים ותוך כדי משחק מתלהטים וכבר מרימים את קולם וזה נורמלי.
נשמח לשמוע גם את דעתו של הרב @יצחק משען שען
אני לצערי לא מבין כ''כ בגיל הזה, אבל אני חושב שזה דרכו של עולם שילדים משתוללים ושמחים ומפריעים, א''א להקפיא אותם בגלל שההורים רוצים לישון, ילדים בריאים צריכים להשתולל ולשמוח וגם לריב מידי פעם, ושההורים לא ישנו יחד אלא בתורנות, עד שהילדים יגדלו ויקבלו שכל
כנלע''ד

בני לומד בישי"ק [ליטאית] ש"ג, וחבריו יוצאים לשבוע במסגרת "ישיבת המשך הזמן" והנושא נראה מתחילה חייובי אך דא עקא שאין לי טיפת מושג כמה המקום מושגח וכדו', ומדובר בשבוע שלם וזה קצת מלחיץ. אם למישהו יש מס' טלפון של אדם שיודע על העניין וישמח לעזור שיכתוב כאן נשמח מאוד.

בני לומד בישי"ק [ליטאית] ש"ג, וחבריו יוצאים לשבוע במסגרת "ישיבת המשך הזמן" והנושא נראה מתחילה חייובי אך דא עקא שאין לי טיפת מושג כמה המקום מושגח וכדו', ומדובר בשבוע שלם וזה קצת מלחיץ. אם למישהו יש מס' טלפון של אדם שיודע על העניין וישמח לעזור שיכתוב כאן נשמח מאוד.
גם אצלינו הבחורים יוצאים לישיבה בירושלים, אבל זה בתיאום עם חלק מהרמי"ם מאלה שיהיו איתם, ולא שהם יוכלו לעשות מה שבא להם, תברר עם הצוות של הישיבה מי יהיה עם הבחורים בימים האלה, יש בזה תועלת להרבה בחורים

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון