אושרי רביב
Well-known member
ברדיו עוד אומרים 1...כרגע עברו רמקולים בב"ב ואמרו בשעה 14.00 מהישיבה
ברדיו עוד אומרים 1...כרגע עברו רמקולים בב"ב ואמרו בשעה 14.00 מהישיבה
לא יאומן. יתמות! איזו ענווה מופלגת היתה לו, היה לי שני מעשים איתו שאני אחבוק אותם לעד.הכנות רבות לקראת הלווית הענק של מרן ראש הישיבה זצוק"ל המשטרה וכוחות החירום נערכים בכוחות מתוגברים.
?.???היה לי שני מעשים איתו שאני אחבוק אותם לעד.
נולא יאומן. יתמות! איזו ענווה מופלגת היתה לו, היה לי שני מעשים איתו שאני אחבוק אותם לעד.
אולי תעלה אותם - אם אפשר כמובן...היה לי שני מעשים איתו שאני אחבוק אותם לעד.
מה יכתוב? "הרב מאיר מאזוז"? כל הרבנים (בד"כ) חותמים את שמם במכתבים או בספרים בלי תארים.דוגמה יפה לענווה של מרן הרב מאזוז זצ"ל: גלויה שהוא שלח לראש"ל הגר"א בקשי דורון עם הכיתוב 'מאזוז' קרדיט : צ'אפ מגזין . הפרגוד
הצג קובץ מצורף 32544
באיזה צד? ימין או שמאל?שולחן ערוך יורה דעה הלכות קריעה סימן שמ
סעיף ז
על חכם ועל תלמיד חכם ששואלין אותו דבר הלכה בכל מקום ואומרה, קורעין עליו אפילו לאחר קבורה, ביום שמועה, אם הוא תוך ל' יום. וקורע עליו בשעת הספדו. (לא קרע ביום שמועה, וכבר עבר זמן הספדו, ולא קרע, שוב אינו קורע) (כך משמע בטור בב"י). וקורעין עליו עד שמגלין את לבם. וכבר נהגו תלמידי חכמים בכל מקום לקרוע זה על זה טפח, אף על פי שהם שוים ואין אחד מהם מלמד את חבירו. הגה: י"א שאין קורעין על חכם, אלא א"כ הוא רבו או שיודעין משמועותיו שחדש, דהיינו רבו, (כ"מ בטור, הרא"ש והגמי"י בשם הר"מ), וכן נהגו להקל במדינות אלו.
הצג קובץ מצורף 32535
הצג קובץ מצורף 32538
א. רבים מ"גדולי ישראל" לא יודעים רמב"ם מפורש?! אתה בטוח שהם "גדולי ישראל"?...פעם אחת כשכתבתי את שפתי מלך, היה לי דבר שלא מצאתי את המקור למה שאמר מרן זיע"א. התקשרתי לרבים מגדולי ישראל (לא אפרט שמות!) ולא ידעו איך לפתוח את הפה, מאיפה להביא את המקור לדברים אלו. ויש שדחו אותי ואמרו שאין דבר כזה, ומה שמרן אמר לא מדויק, אגב הדברים... עד שנזכרתי שאולי אם יהיה לי מזל אצליח לשאול אותו. התקשרתי לעוזר שלו, ושאלתי אותו שיעביר לרב. הוא שאל את הרב שהיה על ידו, והרב לא הבין את השאלה כל כך. ומיד אמר לו תביא לי את הטלפון. ופתאום אני שומע את הרב בעצמו איתי על הקו, ושואל אותי מה השאלה, ומיד הייתי בהלם, ואמרתי את השאלה, וענה לי רמב"ם מפורש! וציין. ובירך אותי לשלום לאחר מכן. בפשטות כזו גדולה, אין לתאר. הרחבתי את הדברים בדף האחרון בספר.
אפשר פרטים?מחר מאשדוד יצא 11:30 אוטובוסים ייצאו
הרמב"ם המפורש שלו זה לא היה מפורש. תפתח שפתי מלך תראה בדף האחרון את כל החשבון עד שהגעתי לזה...א. רבים מ"גדולי ישראל" לא יודעים רמב"ם מפורש?! אתה בטוח שהם "גדולי ישראל"?...
ב. חבל שלא שאלת בפורום...
ברדיו אמרו שיצא מהמרכז למורשתאפשר פרטים?
תכוון אותנו יותר או שכוונתך לכל הספרחיזוק גדול ניתן לקבל מי שיקרא את מה שכתב בספר ה' נסי חלק א.
התכוונתי בהקדמה. כל הסיפור שלו שהוא נפל מקומה שלישית.תכוון אותנו יותר או שכוונתך לכל הספר
ברובע ב'?ברדיו אמרו שיצא מהמרכז למורשת