• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.
  • לקראת מועד הבחינות לרבנות (אב תשפ"ה) "פורום מורשת מרן" שמח לבשר על פתיחת פורום מיוחד: "תשובות למבחני הרבנות", בו תוכלו להעלות תשובות שכתבתם על מבחנים קודמים. >> לקריאת התקנון לחצו כאן. >> לכניסה לפורום המיוחד לחצו כאן.

חדשות ועידכונים על מו"ר מרן הראשון לציון שליט"א

יו"ר ש"ס אריה דרעי השיא השבוע את נכדתו, בת לחתנו הרב מנחם אביטן. איצקוביץ' שהשתתף בשמחה, לא יכול היה לפספס את השמחה בעת הריקוד עם הראשון לציון הגר"י יוסף. נצפו כאחד הסדרנים: אברשה אוחיון ובנו.
הצג קובץ מצורף 31210
כמובן שבעל המנגן שר שם!
לאורו ניסע ונלך

הראש"ל במפגש עם ראשי הכבאות: "לא להדליק מדורה בלי אישור"​

נשיא מועצת חכמי התורה הראש"ל הגר"י יוסף לראשי כבאות והצלה לישראל: "לא צריך לסמוך על הנס. אף אחד שלא יעשה מדורה בשטח פתוח! יש לקיים מדורות קטנות רק במקומות המורשים ע"י הרשות המקומית בה הנכם מתגוררים, תפנו לעירייה ותבררו היכן מותר".​

1747253678691.png
לקראת ל"ג בעומר כבאות והצלה לישראל ובראשם נציב כבאות והצלה רב טפסר אייל כספי והרב חיים פרל הרב הראשי לכבאות והצלה התקבלו לפגישה בלשכתו של נשיא מועצת חכמי התורה הראשון לציון הגאון הרב יצחק יוסף בירושלים.

במהלך הביקור הסבירו לראשון לציון את הסכנה שישנה בימים אלו מהדלקת מדורות לא בטיחותיות ללא אישור מיוחד מהרשות המקומית וכבאות והצלה ובפרט מהשריפה הגדולה שפרצה לפני שבועיים בהרי ירושלים.

הראשון לציון חיזק את ידיהם על עבודתם להצלת חיי אדם ופרסם לאחר הפגישה דברים על גודל הזהירות הברורה בימים אלו וחובת מצוות ונשמרתם מאוד לנפשותיכם.
"לקראת ל"ג בעומר הקרב ובא ראוי להזהיר ולחזק את הציבור שישימו לב שחס ושלום לא יבואו לידי סכנה. בשריפה האחרונה שהייתה ביום הזיכרון ופשטה באזורים נרחבים מאוד, היה ניסים ונפלאות. לא צריך לסמוך על הנס. אף אחד שלא יעשה מדורה בשטח פתוח! יש לקיים מדורות קטנות רק במקומות המורשים ע"י הרשות המקומית בה הנכם מתגוררים, תפנו לעירייה ותבררו היכן מותר."

"יש חשיבות גם לגלאי עשן, הוא מתריע מפני שריפה ומסייע להימלט במהירות מן הבית. יש להתקין גלאי עשן בכל חדר שינה, במסדרון וחדר מגורים, לא במטבח. צריך לשים לב גם לאופניים וקורקינט חשמלי. לא להשליך סוללות למדורה, בשום פנים ואופן! זה מסכון ועלול לעלות בחיי אדם! יש לנהוג לפי כללי טעינה בטוחה בבית: תטעינו בהשגחה מלאה באור יום, לא בלילה.

בסיום הטעינה הוציאו מן השקע. הקפידו לקנות וסוללות ומטען מקורי עם תו תקן בלבד. בשנה אחרונה קרו אסונות ועלו בחיי אדם, הקפידו על כללי בטיחות. ונשמרתם מאוד לנפשותיכם. מצוות עשה. כל אחד ואחד ישים לב על עצמו. החיים שלנו יקרים. כמה מצוות אדם יכול לקיים כשהוא חי, כמה חסדים, כמה צדקות. כמה תורה יכול ללמוד כשהוא חי. החיים שלנו יקרים מאוד. צריך לשמור על החיים".

את דבריו סיים הראשון לציון: "שכל אחד ואחד יזהיר את חברו ויזהיר את בני ביתו, שאסור מדורות בשטח פתוח, רק במקום שהעירייה הקצתה לכך. ולא יישמע עוד שוד ושבר בגבולנו, ונשמע רק בשורות טובות ישועות ונחמות וזכותו של רבי שמעון בר יוחאי בעל ההילולה בל"ג בעומר יעמוד על כל עם ישראל ונשמע בשורות טובות. אמן ואמן". -כל רגע-

אלפים משתתפים בהדלקה המרכזית שנערכה בני ברק ביוזמת סגני ראש העיר שלמה אלחרר ואליהו שושון, בהשתתפות נשיא החכמים מרן הראש״ל הגר״י יצחק יוסף, מרן הגר"ש מחפוד חבר מועצת חכמי התורה, ורבה של בני ברק הגר"מ בן שמעון.
1747343463937.png

אני חושב - מי שומע קווי ניעס, שיש ביטול תורה במידה מסוימת? אז לכאורה זה ברור שעדיף שישמע קו עידכונים שיעשו למו"ר עט"ר מרן שליט"א.

ולכאורה גם גשכותבים בפורום למה לא נחשב ביטול תורה? אלא הכול במידה ובמנין. פשוט.

פוק חזי שכל הקהילות השונות, בפרט אצל אחינו החסידים, יש קו עידכונים בחצר האדמו"ר שליט"א וכו'

כך נראה לי לעניות דעתי הדלה. לא באתי לפסוק ח"ו.

אני חושב מי שומע קווי ניעס שיש ביטול תורה במידה מסוימת אז לכוראה עדיף לשמוע גם קו עידכנים שיעשו למו"ר עט"ר מרן שליט""א

ולכוראה גם שכותבים בפורום למה לא נחשב ביטול תורה אלא הכול במידה ובמנין

פוק חזא שכל קהילות השונות בפרט אצל האחינו החסידים יש קו עידכנים בחצר האדמו"ר שליט"א וכ"ו

כך נראה לי לעניות דעתי הדל לא באתי לפסוק ח"ו
אתה צודק.
אבל מי ישלם לקריין?

אני חושב מי שומע קווי ניעס שיש ביטול תורה במידה מסוימת אז לכוראה זה ברור שעדיף שישמע קו עידכנים שיעשו למו"ר עט"ר מרן שליט""א

ולכוראה גם שכותבים בפורום למה לא נחשב ביטול תורה אלא הכול במידה ובמנין פשוט

פוק חזא שכל קהילות השונות בפרט אצל האחינו החסידים יש קו עידכנים בחצר האדמו"ר שליט"א וכ"ו

כך נראה לי לעניות דעתי הדלה לא באתי לפסוק ח"ו
אתה צודק.
אבל מי ישלם לקריין?

צריך לפתוח שלוחה בקו באיגוד עם עדכונים על מרן (או ממרן) שליט"א
כזה ראה ו... קדש.

מנהיג הדור מרן הראשון לציון רבנו יצחק יוסף שליט"א במעמדי ההדלקות בעיר בני ברק​

אתה צודק.
אבל מי ישלם לקריין?
לכבוד מנהל הפורום היקר
אני לא חושב שצריך קריין מסומך אלא מספיק שיהיה מישהו מאנ"ש שיעדכנו בקו הטלפון הכשר תחליף למי שאין לו וווצאפ של מורשת מרן אונלין או שאינו מחובר שפורום הקדוש והחושב הזה

נ"ב אני מאמין שהקרין הוא זה צריך לשלם ולא הפוך משהו שהוא שליח שלנו בענין זיכוי הרבים וכן להגדיל תורה ולאדירה
אני מאמין שיש כאלה ירצו לעשות זאת בחינם

חזור
חלק עליון