אורי מהבית
New member
מעט מאד, ובעיקר המדד הוא אצל הבעלי קריאה, אני עוד לא ראיתי לפחותנכון, אבל אצל ה"ציבור" הרב עובדיה פירסם זאת.
ויש היום לא מעט אנשים "פרטיים" ספרדים שיש להם מגילה זו.
מעט מאד, ובעיקר המדד הוא אצל הבעלי קריאה, אני עוד לא ראיתי לפחותנכון, אבל אצל ה"ציבור" הרב עובדיה פירסם זאת.
ויש היום לא מעט אנשים "פרטיים" ספרדים שיש להם מגילה זו.
אז למה כתב את זה ליופי?!איזה חוצפה?? אם הוא עצמו לא נהג כן אז זה להלכה? האקשן התכוונתי לא למרן אלא לאלו שזה עושה להם את זה שזה יקרא מגילת הרב עובדיה כשהוא עצמו לא השתמש בזה
את המושג לא המציאו תלמידי מרן, אלא הסופרים, כיון שנהיה ביקוש מתלמידי מרן זיע"א, אז התחילו לקרוא לזה כך.ובאמת למען ה' תענו ענינית, למה סתם להמציא מושג, הרב מספיק גדול בלי ההנפצות הללו
אז למה הוא לא נהג כן?אז למה כתב את זה ליופי?!
אתה מספר שנהיה ביקוש מתלמידי מרן, ואני בעניי טוען שאין שום ביקוש כזה כיון שהוא לא נהג כן וגם הרב יצחק לא החליף לכזה, מה שנכון שהסופרים המציאו את זה ולא בגלל הביקוש אלא בגלל הממון ,וכמה חלושי אופי קונים את הלוקש כאילו זה יאדיר את מרן, מרן לא זקוק להנפצות שלנו, די כבר.את המושג לא המציאו תלמידי מרן, אלא הסופרים, כיון שנהיה ביקוש מתלמידי מרן זיע"א, אז התחילו לקרוא לזה כך.
וכמו שצומת בר אילן נקראת ע"י רבים צומת מרן.
כי הוא אחז שזה דבר שצריך לעשות, אבל לא להחליף בשבילו מגילה. כך הנלענ"ד, אבל עכ"פ אין למדין ממעשה רב.אז למה הוא לא נהג כן?
אני מכיר כמה וכמה ת"ח מתלמידי מרן שקנו מגילה כזו. ואי"ה לכשירווח לי ג"כ אקנה מגילה כזו, נקי נדר.אתה מספר שנהיה ביקוש מתלמידי מרן, ואני בעניי טוען שאין שום ביקוש כזה כיון שהוא לא נהג כן וגם הרב יצחק לא החליף לכזה, מה שנכון שהסופרים המציאו את זה ולא בגלל הביקוש אלא בגלל הממון ,וכמה חלושי אופי קונים את הלוקש כאילו זה יאדיר את מרן, מרן לא זקוק להנפצות שלנו, די כבר.
אם צריך לעשות אז למה לא להחליף, ובדיוק כאן יש ללמוד ממעשה רב, לא היו חסרים אנשים שהיו אצים רצים להביא לו כזאת מגילה אם רק היה מרמז, וזה נראה שהוא כתב את דבריו ביחס לדברי הגר"א שעשרת בני המן צריך להיות בעמוד נפרד ועל זה הוא מעיר שא"כ גם הגודל צריך להיות זהה, הא ותו לא.כי הוא אחז שזה דבר שצריך לעשות, אבל לא להחליף בשבילו מגילה. כך הנלענ"ד, אבל עכ"פ אין למדין ממעשה רב.
אני מכיר כמה וכמה ת"ח מתלמידי מרן שקנו מגילה כזו. ואי"ה לכשירווח לי ג"כ אקנה מגילה כזו, נקי נדר.
מעשה רב? אתה ראיתי שהוא ביקש שיכתבו מגילה? ממה שהביאו לו לקרוא אין ראיה אין בעיה במה שנכתב כבר. אפילו בדין כתיבת פיטום הקטורת על קלף ששם יש בעיה הלכתית לכתוב ומרן זצ"ל אסר לכתחילה בדיעבד לא אסר השימוש בזה. כ"ש כאן שאין בזה איסור ואם זה מה שהביאו לפניו אין בזה כל בעיה.אם צריך לעשות אז למה לא להחליף, ובדיוק כאן יש ללמוד ממעשה רב, לא היו חסרים אנשים שהיו אצים רצים להביא לו כזאת מגילה אם רק היה מרמז, וזה נראה שהוא כתב את דבריו ביחס לדברי הגר"א שעשרת בני המן צריך להיות בעמוד נפרד ועל זה הוא מעיר שא"כ גם הגודל צריך להיות זהה, הא ותו לא.
אני גם ראיתי מעט "תלמידי מרן" שיש להם כסף והחליפו אבל אני שואל אם זאת לא תוצאה של תעמולה, כי הרי הרב ובנו לא ראו צורך להחליף, בכל אופן אי אפשר לקרא לזה ביקוש מ"תלמידי מרן", נו באמת.
קראתי פעמיים ולא הבנתי את הקשר - מגילת אסתר יש דין לצאת יד"ח, משא"כ באידך.אפילו בדין כתיבת פיטום הקטורת על קלף ששם יש בעיה הלכתית לכתוב ומרן זצ"ל אסר לכתחילה בדיעבד לא אסר השימוש בזה.
הוא רוצה ללמוד ממה שמרן זצ"ל קרא במגילת אסתר לא של 11 שורות מעשה רב על "כתיבת מגילת אסתר". ולא היא מה מעשה רב יש בזה הלא לדעת מרן זצ"ל אפשר לקרוא במגילה עם עשרת בני המן שנכתבו בגדול ויותר מזה אף לכתוב אם יש כבר קלף ויותר מזה אף לקנות קלף גדול ולכתוב לא 11 אין בזה איסור. ולכן מה שקרא ב21 שורות או יותר אין בזה מעשה רב, וודאי שמי שרוצה לצאת לכתחילה לדעתו יעשה 11 שורות.קראתי פעמיים ולא הבנתי את הקשר - מגילת אסתר יש דין לצאת יד"ח, משא"כ באידך.
ואם הקשר הוא אסור או מותר לכתחילה או בדיעבד, אז מה הקשר?