בדרך כלל אפשר להסביר לילדים ונערים שעריות פירוש לא להתחתן עם נשים שאסור להתחתן איתן, וכן על זה הדרךותתפלאו לשמוע שכעת אני לומד מידי פעם עם בחורים צעירים מסכתות יותר 'בעייתיות' ואני מסביר להם מה זה הדם והטומאה וכו' ברמה שמתאימה להם, והכל לפי הענין
שמא אתה אולי צודק אבל למה שדיברו כאן לגבי מסכתות סוטה/ נדה שמא אם הבחור רציני מועילצ"ע, מה יועיל בחור רציני, בסופו של דבר זה סימן המדבר על דברים שלא מתאים שבחור ידע מהם ויחשוב עליהם
תוכל להעלות?עיין מבוא ל"ארים נסי" כתובות למרן ראש הישיבה רבנו מאיר מאזוז זצוק"ל שכתב באריכות על העניין.
עיין בחתם סופר על נדה שלמד זה עם ישיבתותוכל להעלות?
נכון. רוב האנשים לא חושבים על פריצות אלא על הסוגיה עצמה (עד כדי כך שהיו מקרים שבחורים דיברו בלימוד באוטובוס על פתח פתוח מצאתי, או פלוני רבעני לרצוני, למישהו היה צריך להסביר להם שכדאי ללמוד בשקט או להחליף נושא. וזה מעיד שהם לא חשבו שיש בזה משהו בעייתי אלא התמקדו בלמדנות)כתובות ט. כל הישיבות לומדים עם כל הלומדות
ומרוב שעסוקים בשויא אנפשיה ודין ס''ס לא עסוקים בדברים טכניים יותר מידי
החידוש הוא שיש ישיבות קטנות מסויימות שלומדים סוגיות אלו...כתובות ט. כל הישיבות
גם לי זה קרה בבחרותי...נכון. רוב האנשים לא חושבים על פריצות אלא על הסוגיה עצמה (עד כדי כך שהיו מקרים שבחורים דיברו בלימוד באוטובוס על פתח פתוח מצאתי, או פלוני רבעני לרצוני, למישהו היה צריך להסביר להם שכדאי ללמוד בשקט או להחליף נושא. וזה מעיד שהם לא חשבו שיש בזה משהו בעייתי אלא התמקדו בלמדנות)