• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

שאלה לכל הבקיאים בתורת מרן שליט"א

אברהם שמש

Well-known member
זכורני שראיתי לא ממזמן מכתב ממרן שליט"א בענין אדם שנוסע ברכב בשבת ורוצה לבוא כך לביהכנ"ס, ואחד מהמתפללים רוצה לשכנעו שלכה"פ ייסע באופניים.
ושאל את דעת מרן שליט"א בזה
והשיב לו מרן שעדיף שלא יבוא להתפלל בביהכנ"ס מאשר שיבוא עם אופניים שיש בזה חילול שבת

מי שיודע היכן הובא התשובה בזה אשמח שיכתוב כאן ויביא את התשובה
יישר כח.

זכורני שראיתי לא ממזמן מכתב ממרן שליט"א בענין אדם שנוסע ברכב בשבת ורוצה לבוא כך לביהכנ"ס, ואחד מהמתפללים רוצה לשכנעו שלכה"פ ייסע באופניים.
והשיב לו מרן שעדיף שלא יבוא להתפלל בביהכנ"ס מאשר שיבוא עם אופניים שיש בזה חילול שבת

יישר כח.
בשו"ת "יביע אומר" חלק ו' (סימן לו) עיין שם ויערב לך

מה שהורה מרן הראשל"צ שליט"א קצת קשה לי...
דהרי כל מה שמרן זצוק"ל הורה לא ליסוע הוא מטעם "עובדין דחול" (וגם בזה יש חולקים ואכמ"ל)
וא"כ בנידוננו לצורך מצוה וודאי דשרי עובדין דחול כמו שכתב הרמ"א.

1748427042344.png

יישר כח.
אני זוכר שהיה על זה בפינת רדיו? אור יצחק? קורלנסקי? [מחילה לא זוכר מה השם של זה מקווה שתבינו למה אני מתכוין]

חזור
חלק עליון