• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

בשורה טובה תדשן עצם | יצא לאור ילקוט יוסף ברכות ח"ב סימנים קע"ז-ר"ד

אציין להרבה מ"מ שציינתי לעצמי תוך כדי לימוד, ותבדוק בכל עמוד, ותראה הרבה חידושים שלא היו עד כה:
עמודים: קיז, קכד, קכז, קסה, קסז, קפה, רד, ריא, רטז, רכב, שלד, שמו, שנ, שפו, תז, תקכו, תקמג, ועוד ועוד....
יישר כח. הבעיה שאין לי את הספר, ואיני יודע מה כתוב שם...
אם זה לא טירחא אשמח שתכתוב בקצרה על מה מדובר...

הבעיה שאין לי את הספר,
מסתובב בפי די אף איני יודע אם יש אישור להעלות את כל הספר

בברכת התורה

אני שוקל להפסיק את הכתיבה בפורום משום שמוחקים ועורכים כאן הודעות על ימין ועל שמאל ללא שום סיבה

בברכת התורה

נערך לאחרונה:
מסתובב בפי די אף איני יודע אם יש אישור להעלות את כל הספר

בברכת התורה

אני שוקל להפסיק את הכתיבה בפורום משום שמוחקים ועורכים כאן הודעות על ימין ועל שמאל ללא שום סיבה

בברכת התורה
כבר נאמר כאן בצורה ברורה שיש פיקוח הדוק על הכתיבה כאן

בעמוד תשכח רשום "וכן מה שכתבו שם (משמע באיש מצליח) שגדולי ישראל כן עסקו בחכמת הדקדוק ולכן יש לכל בני הישיבות ללמוד חצי שעה בכל יום דקדוק". איפה הם רשמו את זה? (כי שאמרתי את זה איזה בחור מישיבת כסא רחמים העיר לי שהרב מאזוז לא אמר בשום מקום ללמוד דקדוק חצי שעה ביום)

נערך לאחרונה:
בעמוד תשכח רשום "וכן מה שכתבו שם (משמע באיש מצליח) שגדולי ישראל כן עסקו בחכמת הדקדוק ולכן יש לכל בני הישיבות ללמוד חצי שעה בכל יום דקדוק". איפה הם רשמו את זה? (כי שאמרתי את זה איזה בחור מישיבת כסא רחמים העיר לי שהרב מאזוז לא אמר בשום מקום ללמוד דקדוק חצי שעה ביום)
אולי הכוונה לזה:
1755615885655.png
וגם הרב מאזוז עצמו הביא כן באור תורה:
1755615985761.png
וכן נכתב כאן:
1755616374925.png

אגב, כל הקטע הזה הובא כבר בילקו"י פסח כרך ג' עמ' רכ"ג-רכ"ד.

קבצים מצורפים

• 47-פרשת וארא תשעז.pdf
    1.9 MB · צפיות: 3
ראיתי בעיני באחד מהעלונים של בית נאמן שאמר כן
דיברתי על זה אתמול בישיבת בין הזמנים עם החברותא שלי והיום חבר מביא לי מכתב שכתב לי בחור אלמוני שלומד בכסא רחמים שאיני יודע מי הוא והוא רושם שהוא שמע מה שאמרתי והרב מאזוז לא רשם בשום מקום ללמוד דקדוק חצי שעה וצריך לבדוק לפני שמדברים עכשיו הרה"ג "בנימין לוריא" הציל אותי רק מקווה שמחר אני יצליח למצוא את הבחור האלמוני.
תודה רבה מעומק הלב באמת זכינו שאתה פה בפורום.

נערך לאחרונה:
דיברתי על זה אתמול בישיבת בין הזמנים עם החברותא שלי והיום חבר מביא לי מכתב שכתב לי בחור אלמוני שלומד בכסא רחמים שאיני יודע מי הוא והוא רושם שהוא שמע מה שאמרתי והרב מאזוז לא רשם בשום מקום ללמוד דקדוק חצי שעה וצריך לבדוק לפני שמדברים עכשיו הרה"ג "בנימין לוריא" הציל אותי רק מקווה שמחר אני יצליח למצוא את הבחור האלמוני.
תודה רבה מעומק הלב באמת זכינו שאתה פה בפורום.
בחיפוש קצר באוצר החכמה מצאתי שכתב כן לפחות ב5 מקומות בספריו

אני דיברתי שחולק למעלה מ-40 מקומות רק על החלק החדש (ברכות ח"ב) שיצא לפני כמה ימים!
את הרשימות שהיו בעבר כולם מכירים...
ואני לא מצאתי יותר מ-40 אולי 45 ותו לא
אם אתם מצאתם יותר אתם מוזמנים להעלות כאן...

אתה מוזמן להעלות ולא להגיד סתם...
כנראה אתה מתכוון לעוד כרכים... כי בכרך הזה לא מצאתי יותר
דיברתי על הרשימה הישנה, לא על החלק הנוכחי

חזור
חלק עליון