חבר המועצת הגאון הגדול רבי שמואל בצלאל שליט"א ראש ישיבת 'פורת יוסף' במתקפה חריפה על ש"ס: "לא יכול כל אחד להודיע - אחרת מועצת החכמים זה כלום, גורנישט!"

המאבק הפנימי בש"ס סביב השאלה מתי וכיצד לשוב לממשלה מגיע לשיא חדש. בעוד יו"ר המפלגה, אריה דרעי, מבקש להחזיר את ש"ס לשולחן הממשלה לאחר שלושה חודשי פרישה, מתברר כי התנגדות חריפה מתגבשת בקרב חלק מבכירי הרבנים המזוהים עם המפלגה.

לידי 'בחדרי חרדים' הגיעה הקלטה מדבריו של הגאון רבי שמואל בצלאל, חבר מועצת חכמי התורה, ראש ישיבת "פורת יוסף" שמונה על ידי התנועה לעמוד בראשות הוועדה המיוחדת לענייני חוק הגיוס.

בדבריו נשמע הרב מותח ביקורת קשה על האפשרות שש"ס תקבל החלטה על חזרה לממשלה לפני השלמת הליך חקיקת חוק הגיוס וללא כינוס מועצת חכמי התורה.

כאשר נשאל האם אישר למפלגה להיכנס לקואליציה לפני אישור החוק, השיב הרב בצלאל בתקיפות: "לא, לא אישרתי כלום!".

בהמשך הוסיף: "זה לא על דעתי. אני כבר מחיתי ואני מקווה שלא יעשו את זה בלי כינוס מועצת החכמים. כמו שפרשו כך צריכים מועצת חכמים בשביל לאשר. לא יכול כל אחד להודיע - אחרת מועצת החכמים זה כלום, גורנישט".

דבריו של הגאון רבי שמואל בצלאל משקפים את החשש בקרב בני התורה במפלגת ש"ס מפני חזרה לממשלה טרם הושלמה חקיקת חוק הגיוס.

בעוד דרעי רואה בהנחת טיוטה בוועדת החוץ והביטחון של ח"כ בועז ביסמוט תנאי מספק לפתיחת הדיון במועצת החכמים, חלק מהרבנים דורשים כי ההכרעה תתקבל רק לאחר סיום שלוש הקריאות בכנסת.

נזכיר כי בשבוע שעבר חשפנו דברים של זקן מועצת חכמי התורה של ש"ס, הגאון רבי משה מאיה, שאמר בשיחה עם מקורביו כי "אין מה לדבר כרגע על חזרה לממשלה".
ההקלטה המלאה:

המאבק הפנימי בש"ס סביב השאלה מתי וכיצד לשוב לממשלה מגיע לשיא חדש. בעוד יו"ר המפלגה, אריה דרעי, מבקש להחזיר את ש"ס לשולחן הממשלה לאחר שלושה חודשי פרישה, מתברר כי התנגדות חריפה מתגבשת בקרב חלק מבכירי הרבנים המזוהים עם המפלגה.

לידי 'בחדרי חרדים' הגיעה הקלטה מדבריו של הגאון רבי שמואל בצלאל, חבר מועצת חכמי התורה, ראש ישיבת "פורת יוסף" שמונה על ידי התנועה לעמוד בראשות הוועדה המיוחדת לענייני חוק הגיוס.

בדבריו נשמע הרב מותח ביקורת קשה על האפשרות שש"ס תקבל החלטה על חזרה לממשלה לפני השלמת הליך חקיקת חוק הגיוס וללא כינוס מועצת חכמי התורה.

כאשר נשאל האם אישר למפלגה להיכנס לקואליציה לפני אישור החוק, השיב הרב בצלאל בתקיפות: "לא, לא אישרתי כלום!".

בהמשך הוסיף: "זה לא על דעתי. אני כבר מחיתי ואני מקווה שלא יעשו את זה בלי כינוס מועצת החכמים. כמו שפרשו כך צריכים מועצת חכמים בשביל לאשר. לא יכול כל אחד להודיע - אחרת מועצת החכמים זה כלום, גורנישט".

דבריו של הגאון רבי שמואל בצלאל משקפים את החשש בקרב בני התורה במפלגת ש"ס מפני חזרה לממשלה טרם הושלמה חקיקת חוק הגיוס.

בעוד דרעי רואה בהנחת טיוטה בוועדת החוץ והביטחון של ח"כ בועז ביסמוט תנאי מספק לפתיחת הדיון במועצת החכמים, חלק מהרבנים דורשים כי ההכרעה תתקבל רק לאחר סיום שלוש הקריאות בכנסת.

נזכיר כי בשבוע שעבר חשפנו דברים של זקן מועצת חכמי התורה של ש"ס, הגאון רבי משה מאיה, שאמר בשיחה עם מקורביו כי "אין מה לדבר כרגע על חזרה לממשלה".
ההקלטה המלאה:
רואים מה זה השקפה של גדולים כ"כ אמיתי וישר
אשרינו שזכינו לרבותינו בדורינו
וכבר מרן הראש"ל רמז ע"ז בשיעורו השבועי לפני כג' חודשים

אבהם פריינד בפרסום דרמטי:
חבר המועצת הגאון רבי שמואל בצלאל שליט"א נשמע מדבר בהקלטה נגד חזרת ש"ס לקואליציה: "לא יכול כל אחד להחליט"
הגר"ש בצלאל, שמונה על ידי ש"ס לעמוד בראש הוועדה המיוחדת לענייני חוק הגיוס, תוקף בהקלטה את האפשרות שהמפלגה תשוב לממשלה
לפני השלמת החוק וללא כינוס מועצת חכמי התורה | דבריו משקפים את הלחץ הגובר מבית על אריה דרעי, ששוקל להחזיר את ש"ס לממשלה
האזינו:
חבר המועצת נגד חזרת ש"ס לקואליציה: "לא יכול כל אחד להחליט" - בחדרי חרדים

חבל, כתבתי דברים מתוך הלב, אני מבין שזה פוגע ואישי נגד מי שפוגע אישית במרן שליט"א
ומפאת כבוד המקום לא עלה

אבל אני את שלי כתבתי ויצאתי בכלל יד"ח של מיחוי על ביזוי כבוד תורה
בהחלט כת''ר כתב באמת ובתמים מתוך כאב וכעס גדול אך עדין אי אפשר להפוך את הפורום היקר לכלי ניגוח פוליטי כזה או אחר אפשר להילחם על השקפה ודרך ואף שחלק ממה שכת''ר כתב אין מי מתלמידי מרן שלא מרגיש את הכאב על זה וימים יגידו...

מכתב עוז ממו״ר ראש הישיבה הגאון רבי שמואל בצלאל, חבר מועצת חכמי התורה וראש ישיבת פורת יוסף, יו"ר ועדת ראשי הישיבות לשמירה על מעמד עולם התורה:

הריני להצהיר שכל הנוגע לחוק הגיוס נעשה אך ורק בהסכמת ועדת ראשי הישיבות! והריני להעיד: שום אישיות חיצונית לא היתה מעורבת בהחלטות!

אנו מודעים לכל המגרעות בחוק זה, אך לאור המצב והמציאות שנוצרה - חייבים להסכים לחוק, ולא כאן לפרט את כל המניעים לכך.

הראוני כתבי פלסתר הזועקים על שפלות כותביהם, המעידים עליהם שאין יראת אלוקים בלבם, לפגוע באיש יקר וירא אלוקים שלוחא דרבנן, שפעל ופועל
עשרות שנים להרבות תורה ויראת שמים בעד השם... ואיני מכיר בעוד אדם כמוהו בדורינו ובדור שלפנינו, שהרבה תורה ויראה במפעליו הכבירים כהרב רבי אריה דרעי שליט"א

הזדעזעתי מנערי שוליים המנוערים מתורה ויר"ש, אנא חידלו ממעשיכם ושמרו על נפשותיכם. הישמרו ממידת הדין.

להלן מכתבו המלא של מו״ר ראש הישיבה שליט"א

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2025-10-27 at 19.39.27.jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-27 at 19.39.27.jpeg
    164.4 KB · צפיות: 4

נושאים דומים בפורום

חזור
חלק עליון