Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
נוֹרמָלִי
א. לא חושב שיש שום היתר בעולם שבגלל השקפה מוטעית או בעיה ביסודות הלימוד מותר לזלזל בתלמיד חכם כזה או אחר, חוץ מזה שמי החליט ש"ההשקפה הצרופה" הנכונה זאת דוקא ההשקפה שלך או יסודות הלימוד שלך?!דרך אגב אני חושב שאלו ואלו דברי אלוקים חיים וכ"א ילך אחר רבותיו וכמו י"ב שבטי קה אך מכאן ולזלזל בשיטה אחרת שמבטאת את הקירבה לה' בצורה שונה מי יכול לקחת על כך אחריות, ברור שמותר וחייב לייקר את רבותיו ואת שיטתו שבה הוא מאמין אבל בלי זלזול בת"ח שמעמיד צד אחר, זהירות זה אש.ב. גם כלפי החורבנות הגדולים מי התיר לבוז, לבטל, לזלזל, זהו דבר המסור אך ורק לגדולי הדור (דרך אגב אף פעם לא שמעתי מגדול"י שמשמיטים את התואר "הרב" מתלמיד חכם מלא בתורה ויראה...).ואולי הוא טועה? איך הוא לוקח את האחריות על עצמו?! מה אם לא להרהר אחרי ת"ח שחטא שודאי כבר עשה תשובהלגופם של דברים אני בטוח שיש כאן משהו שהוא הרבה יותר גדול מאיתנו שזאת הסיבה שאנו כל כך מתקשים לשמור על כבודם של אותם תלמידי החכמים שאיננו הולכים בדרכם למרות שאם היינו מפרקים לגורמים קטנים את הגדלות הבלתי נגמרת שלהם היינו המעריצים הכי גדולים, במיוחד שחלק מאיתנו שטועים בזלזול בתלמידי חכמים אלו אנשים שבאמת אכפת להם מכבוד ה' והם יודעים שאין מה שמכבד יותר מכל את ה' אלו עושי רצונו, אז איך קל לזלזל כ"כ במה שהכי מכבד ואת מי שה' הכי מייקר...
א. לא חושב שיש שום היתר בעולם שבגלל השקפה מוטעית או בעיה ביסודות הלימוד מותר לזלזל בתלמיד חכם כזה או אחר, חוץ מזה שמי החליט ש"ההשקפה הצרופה" הנכונה זאת דוקא ההשקפה שלך או יסודות הלימוד שלך?!
דרך אגב אני חושב שאלו ואלו דברי אלוקים חיים וכ"א ילך אחר רבותיו וכמו י"ב שבטי קה אך מכאן ולזלזל בשיטה אחרת שמבטאת את הקירבה לה' בצורה שונה מי יכול לקחת על כך אחריות, ברור שמותר וחייב לייקר את רבותיו ואת שיטתו שבה הוא מאמין אבל בלי זלזול בת"ח שמעמיד צד אחר, זהירות זה אש.
ב. גם כלפי החורבנות הגדולים מי התיר לבוז, לבטל, לזלזל, זהו דבר המסור אך ורק לגדולי הדור (דרך אגב אף פעם לא שמעתי מגדול"י שמשמיטים את התואר "הרב" מתלמיד חכם מלא בתורה ויראה...).
ואולי הוא טועה? איך הוא לוקח את האחריות על עצמו?! מה אם לא להרהר אחרי ת"ח שחטא שודאי כבר עשה תשובה
לגופם של דברים אני בטוח שיש כאן משהו שהוא הרבה יותר גדול מאיתנו שזאת הסיבה שאנו כל כך מתקשים לשמור על כבודם של אותם תלמידי החכמים שאיננו הולכים בדרכם למרות שאם היינו מפרקים לגורמים קטנים את הגדלות הבלתי נגמרת שלהם היינו המעריצים הכי גדולים, במיוחד שחלק מאיתנו שטועים בזלזול בתלמידי חכמים אלו אנשים שבאמת אכפת להם מכבוד ה' והם יודעים שאין מה שמכבד יותר מכל את ה' אלו עושי רצונו, אז איך קל לזלזל כ"כ במה שהכי מכבד ואת מי שה' הכי מייקר...