Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
נוֹרמָלִי
לאחרונה הייתי בסיור במנהרות הכותל במסלול שנקרא האבן הגדולה והתעוררו לי כמה תמיהות ששאלתי את המדריך ולא ענה לי תשובה ברורהא. לדבריו הכותל זה חלק מהבנין שבנה הורדוסב. הוא טוען שהר הבית היה יותר גבוה והורדוס גילח חלק מגובה ההר ובנה על זה את המבנה הענק שהכותל חלק ממנוג. למטה במנהרות הוא הראה לנו סימנים של שבירה באבן הגדולה ולדבריו הרומאים ניסו לנתוץ אותה ועצרו שםשאלתי אותו הרי לנו ידוע שהכותל לא חרב מעולם, והוא אמר זה לא נכון כי הנה כאן שברו את הכותל "למטה" ואחר כך בנו הכל שוב עד למעלהמשום מה היה מונח לי בראש שדוד המלך בנה את הכותל המערבי ולדבריו כמובן שזה לא נכון כי מהמבנה של דוד המלך לא נשאר כלום שהרי הורדוס הנמיך את כל ההר ובנה מחדש הכלובכלל לא מובן מי הרשה להורדוס לשנות הכל בצורה כזו הרי צריך נביא כדי לשנות אפי' דבר קטן כמ"ש הכל בכתב מיד ה' עלי השכיל,וגם לגבי אבן השתיה מה איתה לא ברור בכללכל מי שקורא את דברי מתעורר לו לבד השאלות שיש על זה ומכיון שלא הספקתי לחזור ולבדוק מה האמת אשמח אם למישהו יש מידע מדויק
לאחרונה הייתי בסיור במנהרות הכותל במסלול שנקרא האבן הגדולה והתעוררו לי כמה תמיהות ששאלתי את המדריך ולא ענה לי תשובה ברורה
א. לדבריו הכותל זה חלק מהבנין שבנה הורדוס
ב. הוא טוען שהר הבית היה יותר גבוה והורדוס גילח חלק מגובה ההר ובנה על זה את המבנה הענק שהכותל חלק ממנו
ג. למטה במנהרות הוא הראה לנו סימנים של שבירה באבן הגדולה ולדבריו הרומאים ניסו לנתוץ אותה ועצרו שם
שאלתי אותו הרי לנו ידוע שהכותל לא חרב מעולם, והוא אמר זה לא נכון כי הנה כאן שברו את הכותל "למטה" ואחר כך בנו הכל שוב עד למעלה
משום מה היה מונח לי בראש שדוד המלך בנה את הכותל המערבי ולדבריו כמובן שזה לא נכון כי מהמבנה של דוד המלך לא נשאר כלום שהרי הורדוס הנמיך את כל ההר ובנה מחדש הכל
ובכלל לא מובן מי הרשה להורדוס לשנות הכל בצורה כזו הרי צריך נביא כדי לשנות אפי' דבר קטן כמ"ש הכל בכתב מיד ה' עלי השכיל,
וגם לגבי אבן השתיה מה איתה לא ברור בכלל
כל מי שקורא את דברי מתעורר לו לבד השאלות שיש על זה ומכיון שלא הספקתי לחזור ולבדוק מה האמת אשמח אם למישהו יש מידע מדויק