>> לרכישת המהדורה הדיגיטלית, לחצו כאן.
>> לרכישת המהדורה המודפסת, לחצו כאן (רכישה מוקדמת, אי"ה הספר אמור להגיע מהדפוס בימים הקרובים).
תוכל לראות פהאפשר תוכן עניינים?
אני מתנדב לעזור (עריכה ועימוד בעז"ה בל"נ), נראה לי אפשר להתחיל מהפורום, קודם כל צריך לערוך רשימה על סדר ספרי מרן כל סימן מה הקשו עליו ומי ואיפה הקשו. אחרי זה אפשר להתחיל לעבוד על היישובים מה שכבר נכתב תשובה לציין היכן, ומה שעדיין לא נכתב תירוץ יעבדו עליו חכמי הפורום ואחרים ונביא כל תירוץ בשם אומרו.ממנו יראו וכן יעשו. הלוואי וכולם ילמדו ממנו לפלפל בתורה של הרב.
תראו את הדברים של מרן שליט"אהלוואי והיינו לומדים לעשות כמו מה שעשו בכסא רחמים את הקובץ של זיו הים, שהם הגנו על הרב משה לוי. לקחת את התורה של הרב לפי נושאים [מדור יביע אומר, מדור יחוה דעת] ולכתוב תשובות שנסובות על התשובות שהרב כתב. לפלפל בהם, לדון באפיקים חדשים (אבל להתמקד בתשובה. לא לכתוב תשובות הלכתיות כדרכנו שמביאים את דברי מרן. אלא שהתשובה תסוב על התשובה שמרן כתב. יש הבדל).
אולי זו הבמה לקרוא לעשות את זה. בזכות הרב ריח הבשם שמרן נהנה ממנו מאוד. ובפרט מי שמעיין בקובץ שהוציא אומר יביע [יש אצלנו את הקובץ הקודם שיצא. כמדומני בשנה שעברה. מחכים בכיליון עיניים לקובץ של השנה. אם יש בו הוספות הערות והארות כמובן]
הרב @שילה אפרהימי העלה את זה פעם... נשמח אם יאמר לנו היכןאני מתנדב לעזור (עריכה ועימוד בעז"ה בל"נ), נראה לי אפשר להתחיל מהפורום, קודם כל צריך לערוך רשימה על סדר ספרי מרן כל סימן מה הקשו עליו ומי ואיפה הקשו. אחרי זה אפשר להתחיל לעבוד על היישובים מה שכבר נכתב תשובה לציין היכן, ומה שעדיין לא נכתב תירוץ יעבדו עליו חכמי הפורום ואחרים ונביא כל תירוץ בשם אומרו.
כמובן שצריך לעבוד על הרשימה, לא כל סימן ביביע אומר שמישהו חלק עליו צריך להשיב, לפעמים חלקו מגישה אחרת שאינה מקבלת הוראות מרן וכדו', הכוונה דוקא לקושיות אמיתיות שלהולכים אחרי מרן גם קשה בדבריו, ולא ימלט שבאמת יהיו קושיות שאין עליהם תירוץ מושלם.
@בנימין לוריאאפשר לפתוח אשכול
אפשר לפתוח אשכול
לידידינו היקרים
עומד לצאת לאור הקונטרס 'אומר יביע' מהדורת תשפ"ד
כ 160 עמודים של ביאורים ויישובים בתורתו של מרן בעל היביע אומר זיע"א