Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
נוֹרמָלִי
הלוי וינון: הויכוחים מיותרים.מי ש'מתנגד' לשיעור הקטן כמו 'מורשת מרן' ו'ירושלמי של מרן' ו'ספרדי טהור' ועוד - זה משום שלא עסקו בסוגיא זו, ומה שיש להם להגיד 'לפני לימוד הסוגיא' זה טענות מהסוג הנדוש והידוע של 'מה פלוני לא ראה' ומה נעשה עם פלוני שכתב כך וכך וכדומה. [דרך אגב מעניין שכאן פתאום הכף החיים שכותב אין לשנות נהיה 'מאן דאמר', ובמקומות אחרים דוחים אותו בהנף יד על ימין ועל שמאל...].כפי שכתבתי כדאי שלפני שמגיבים בסוגיא זו - פשוט להתחיל ללמוד אותה. אולם הכונה כשלומדים סוגיא 'לאמיתה של תורה' צריכה להיות מראש שאני מוכן ומזומן לדעת שאם יצא לי שהזית הוא אכן קטן [או כל סוגיא אחרת שלומדים] אני אכן ינהג כן, ולא ללמוד על דעת לפרוך מראש דעה זו ולהראות למה זה לא נכון. מי שלומד בצורה כזו כל סוגיא, ובאמת שם על לבו שמוכן לנהוג כמו הצד השני אם אכן יצא לו כך - חזקה עליו שיגיע לאמת כפי שאכן כל מי שעסק בסוגיא זו הגיע אליה.
הלוי וינון: הויכוחים מיותרים.
מי ש'מתנגד' לשיעור הקטן כמו 'מורשת מרן' ו'ירושלמי של מרן' ו'ספרדי טהור' ועוד - זה משום שלא עסקו בסוגיא זו, ומה שיש להם להגיד 'לפני לימוד הסוגיא' זה טענות מהסוג הנדוש והידוע של 'מה פלוני לא ראה' ומה נעשה עם פלוני שכתב כך וכך וכדומה. [דרך אגב מעניין שכאן פתאום הכף החיים שכותב אין לשנות נהיה 'מאן דאמר', ובמקומות אחרים דוחים אותו בהנף יד על ימין ועל שמאל...].
כפי שכתבתי כדאי שלפני שמגיבים בסוגיא זו - פשוט להתחיל ללמוד אותה.
אולם הכונה כשלומדים סוגיא 'לאמיתה של תורה' צריכה להיות מראש שאני מוכן ומזומן לדעת שאם יצא לי שהזית הוא אכן קטן [או כל סוגיא אחרת שלומדים] אני אכן ינהג כן, ולא ללמוד על דעת לפרוך מראש דעה זו ולהראות למה זה לא נכון. מי שלומד בצורה כזו כל סוגיא, ובאמת שם על לבו שמוכן לנהוג כמו הצד השני אם אכן יצא לו כך - חזקה עליו שיגיע לאמת כפי שאכן כל מי שעסק בסוגיא זו הגיע אליה.