• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

בקשת מקור לראוי היה רבי עקיבא שתנתן תורה על ידו

yeo4

Member
ידוע המדרש, שראה משה רבנו את ר' עקיבא, ואמר 'יש לך אדם כזה, ואתה נותן תורה על ידי' וכו'. וכן ידוע המדרשים, ראוי היה שתנתן תורה ע"י עזרא, אלא שקדמו משה. וכן ראוי היה שתנתן לאדם הראשון.
זכור לי אחד הראשונים מביא את מדרש אגדה שבו ראוי היה רבי עקיבא שתנתן תורה על ידו, או שתשרה עליו שכינה כמשה. חיפשתי בפרוייקט השו"ת ולא מצאתי.

אשמח אם מישהו מחברי הפורום זוכר, או יוכל לעזור לי. תודה.
 
נערך לאחרונה:
לא הבנתי.
כבר הזכרתי את מדרש האגדה הנ"ל, ולא כ' בו שראוי שתנתן ע"י. רק למשה יש ה"א ואמר: "יש לך אדם כזה ואתה נותן תורה ע"י?". ואח"כ הקב"ה דוחה דבריו. ועי' תפארת ישראל למהר"ל, סי' סג, שמרחיב בעניין.
 
לא הבנתי.
כבר הזכרתי את מדרש האגדה הנ"ל, ולא כ' בוא שראוי שתנתן ע"י. רק למשה יש ה"א ואמר: "יש לך אדם כזה ואתה נותן תורה ע"י?". ואח"כ הקב"ה דוחה דבריו. ועי' תפארת ישראל למהר"ל, סי' סג, שמרחיב בעניין.
זה המקור של מי שכותב את מה שחיפשת. מכאן למדו את זה. ככה ידוע לי (וגם אחרי חיפוש).
 
הידד! מצאתי את שחיפשתי. ספר הכוזרי. מאמר ג'. סוף אחת סה.
"ורבי עקיבא וכו', וכבר נאמר עליו ראוי הוא שתשרה עליו שכינה כמשה אלא שאין השעה ראויה לכך.".
כמדומה שזה הציטוט שחיפשתי.
תודה!
 
חזור
חלק עליון