• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

גליון פסקים והלכות 87 דיני פורים המשולש לבני הכרכים ובני המוקפים מאת הגאון רבי יוסף אביטבול שליט"א

מצורף גם אני אודך תשובת הגאון רבי יוסף אביטבול שליט''א פורים המשולש

קבצים מצורפים

• גם אני אודך - תשובות הרב אביטבול - בהלכות פורים ופורים משולש (1).pdf
    1.5 MB · צפיות: 3
יש לציין שהעלון ערוך בטוב טעם ודעת. אבל מכותב העלון נראה שיש זלזול כלפי מרן הגרע"י זצוק"ל ומרן הגר"י יוסף שליט"א, שכותב שם את כל הרבנים שיכולים להיות אבל הרב עובדיה והרב יצחק חס וחלילה להזכיר בעלון! (ח"ו)

וגם שחייב לכתוב הלכה שמרן זצוק"ל חידש אותה (כמו ברכת הרב את ריבנו שאף קטנות מצטרפות ועוד כמה הלכות) מביא אותה בלי שום מקורות.

נערך לאחרונה:
אתה רואה טוב מאוד שבגליון הנ"ל (ולצערנו הרב הדבר נפוץ בעוד הרבה עלונים) מתביישים לכתוב הלכה בשם מרן הרב עובדיה זצוק"ל ומרן הרב יצחק שליט"א, ואם כבר מזכירים אותו פעם אחת או פעמיים זה בדרך אגב כמו דלעיל. וד"ל.

בני ברקי שנסע לירושלים בערב שבת

קבצים מצורפים

• בני ברקי שנוסע לירושלים אחרי שקיים כל מצוות היום ביום שישי.pdf
    65 KB · צפיות: 3
יש לציין שהעלון ערוך בטוב טעם ודעת. אבל מכותב העלון נראה שיש זלזול כלפי מרן הגרע"י זצוק"ל ומרן הגר"י יוסף שליט"א, שכותב שם את כל הרבנים שיכולים להיות אבל הרב עובדיה והרב יצחק חס וחלילה להזכיר בעלון! (ח"ו)

וגם שחייב לכתוב הלכה שמרן זצוק"ל חידש אותה (כמו ברכת הרב את ריבנו שאף קטנות מצטרפות) מביא אותה בלי שום מקורות.
פשוט זלזול בגדולי ישראל!!!
פשוט הוצאת שם רע
הרב הכותב הוא מחסידי מרן, ותמיד מביא אותו, אני מכיר את החיבורים שלו. מה שבעלון יש פחות איזכורים כנראה כי אין כמעט מראי מקומות.

פשוט הוצאת שם רע
הרב הכותב הוא מחסידי מרן, ותמיד מביא אותו, אני מכיר את החיבורים שלו. מה שבעלון יש פחות איזכורים כנראה כי אין כמעט מראי מקומות.
לא אמרתי שהוא לא מחסידי מרן...
אבל אתה רואה הרבה שלמרות שהם פוסקים בהכל כמו מרן זצוק"ל, מ"מ מתביישים מלהזכיר אותו בעלון.

ויש עשרות רבות של מראי מקומות בעלון ותאמין לי שהיה אפשר להוסיף גם עוד עשרות מקורות מחזו"ע וילקו"י. - וד"ל.

אין איזכורים? אפילו לא פעם אחת? הנה ברוך פוקח עיורים:
חזו"ע פעמיים בעמ' 2
עוד פעם בעמ' 7
ילקו"י בעמ' 8
הליכו"ע בעמ' 11
אולי התבטאתי קצת בחריפות, (ובאמת קצת ערכתי למעלה) ואני מבקש על כך סליחה.

אבל הטענה במקומה עומדת שרואים שאפי' שפעמים בודדות מזכירים את מרן זצוק"ל ומרן שליט"א זה בדרך אגב. והיה אפשר להוסיף פה עוד עשרות מקורות מספריהם. (והרואה יראה שיש הרבה הלכות בעלון הנ"ל מספרי מרן זצוק"ל שלא כתבו את מקורותיהם)

חזור
חלק עליון