• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

דיבור בפסוקי דזימרה

א.א

Well-known member
רב בית הכנסת שנולד לו תינוק והוא בירך כבר ברוך שאמר ואנשים ניגשים להגיד לו מזל טוב האם רשאי להשיב להם מפני הכבוד [מגיעים גם מבוגרים וכדומה]
והיום קרה לי שלימדתי לקרא בתורה ילד חילוני והיום היה העליה לתורה וכבר אמרתי ברוך שאמר והוצרכתי להניח לו תפילין ולכוין אותו מה להגיד האם יש צד קולא לדבר [צורך מצוה]

רב בית הכנסת שנולד לו תינוק והוא בירך כבר ברוך שאמר ואנשים ניגשים להגיד לו מזל טוב האם רשאי להשיב להם מפני הכבוד [מגיעים גם מבוגרים וכדומה]
והיום קרה לי שלימדתי לקרא בתורה ילד חילוני והיום היה העליה לתורה וכבר אמרתי ברוך שאמר והוצרכתי להניח לו תפילין ולכוין אותו מה להגיד האם יש צד קולא לדבר [צורך מצוה]
זכור לי שבמקום צורך מותר לדבר אחרי ברוך שאמר בין המזמורים

לכאורה לא.
אולי תמהר לישתבח (אפילו לדלג אם כ"כ חשוב) ואז מותר. שהבר מצווה יחכה כמה דק' ולאנשים תחייך עם תנועות וכו זה שווה יותר מדיבור

חזור
חלק עליון