חיים אלוש
Active member
אפשר להעלות צילוםוכן הרב אליהו שטרית בספר "רבנו" (עמ' תי) העיד שמרן זצוק"ל לא אמר תחנון אפי' שיום העצמאות היה בד' אייר. (ואפי' שלא היה סנדק ולא היה ברית וכהוראתו בסוף ימיו)
אפשר להעלות צילוםוכן הרב אליהו שטרית בספר "רבנו" (עמ' תי) העיד שמרן זצוק"ל לא אמר תחנון אפי' שיום העצמאות היה בד' אייר. (ואפי' שלא היה סנדק ולא היה ברית וכהוראתו בסוף ימיו)
זה שיש גזירות על הציבור זה לא סותר את זה שהתרבתה תורה עצומה מאז הקמת המדינה וזה הסיבה שמרן זצוק"ל הורה לא לומר תחנון ביום הזה.השנה פשוט שצריך להגיד תחנון גם אם זה היה היום ה' באייר אחרי כל הגזרות על עולם התורה רדיפת בחורי הישיבות למי שיושב ולומד נחשב לעבריין גזרת מעונות ועל הישיבות ועוד ועוד ואני עוד יעשה את היום הזה יו''ט ושמחה על מה בדיוק ?
אין את הספר באוצר החכמה, אבל אני יעתיק לך את הלשון שלו (מתוך "בהלכה ובאגדה")אפשר לעלות צילום
הורה ??? אין שום הוראה כזו לרבים שלא לומר תחנון רק מי ששאל באופן פרטי כדוגמת ישיבה אחת מאשקלון וכדו' אך אף פעם מרן זצוק''ל לא דיבר על זה בשיעור בגלוי וכ''ש לכתוב על גבי ספר (וזה שמכון מאור ישראל ראו לנכון להביא את המכתב בספר יחוה דעת כאילו זה הוראה לכלל הציבור זה נעשה על דעתם בלבד) מרן בעולם לא אמר בשיעורים שלו כלל שלא להגיד תחנון ביום הזה וזה שכך מרן עשה בבית הכנסת שלו מטעם הכמוס עימו ולא כהוראה לציבור הרחבוזה הסיבה שמרן זצוק"ל הורה לא לומר תחנון ביום הזה.
ישיבה של בני תורה (חבר טוב שלי שלמד בישיבה באותה תקופה זוכר ששלחו לו את השאלה) שאלו אותו וכך הורה להם.הורה ??? אין שום הוראה כזו לרבים שלא לומר תחנון רק מי ששאל באופן פרטי כדוגמת ישיבה אחת מאשקלון וכדו'
כך עשה בבית הכנסת וכך הורה לרב אליהו שטרית שליט"א שהדין אומר לא לומר תחנון.וזה שכך מרן עשה בבית הכנסת שלו מטעם הכמוס עימו ולא כהוראה לציבור הרחב
ואמר לי: אני לא אומר תחנון ביום
העצמאות, אני משתדל שתהיה לי סנדקאות באותו היום. ואפילו אם אין לי סנדקאות, איני אומר וידוי. ואם שואלים
אותי אנשים, אני אומר שאני עושה כמו בן גוריון, לא אומר וידוי ולא הלל...
היכן כתוב שהוא כך הורה לרב אליהו שיטרית ??וכך הורה לרב אליהו שטרית שליט"א שהדין אומר לא לומר תחנון.
וזו לשונו: רבנו ממשיך בתשובה אם ציבור מסויים יכולים לקבוע להם יום לעשותו יום משתה ושמחה כיום פורים על נס שנעשה להם. ושאלתי את רבנו, לפי זה מה יהיה עם יום העצמאות ויום ירושלים? וענה לי רבנו שזה אותו דבר.היכן כתוב שהוא כך הורה לרב אליהו שיטרית ??
יום העצמאות לא התבטל. "חגיגות יום העצמאות" התבטלו.ומה עושים השנה שלצערינו יש שריפות, ובעקבותם נדחה או התבטל יום העצמאות?
או שעדין נפק"מ למנחה...- נפגש בשרשור כאן שנה הבאה...
פסח הוא הקרבן ולצערינו הוא התבטל לפני קרוב ל2000 שנה. השם יזכנו בקרוב.אבל פסח עדיין קיים.
תוקן.פסח הוא הקרבן ולצערינו הוא התבטל לפני קרוב ל2000 שנה. השם יזכנו בקרוב.
בתורה פסח הוא יום י"ד בניסן בו קרב הקרבן.תוקן.