הרב @יצחק משען הצדיק, לצערינו יש אנשים שממש קשה להם, לא לכולם אותו טבע ולא אותה היסטוריה...זה בדיוק מה שרציתי לשמוע, אם אתה אוחז שההסתברות נמוכה שהטיל יבוא דוקא אליך מה לך כי תרוץ למקלט? הרי בעבורך זה ממש כאית ליה דרכא אחרינא! בשלמא מי שמבין שזה פיקוח נפש ובלעדי שילך למקלט הוא ימות מהטיל או מהפחד, אני לא מאמין שהוא ישב במקלט וישטוף את עיניו במראות שוא ומדוחים. אך מי שאומר בפה מלא שהוא הולך סתם למקלט ויודע שיהיה לו שם תעסוקה אפלה מי התיר לו זאת?
בכ"מ הגמ' אומרת אם "אין דרכא אחרינא" יכול ללכת בדך זו וישמור על העיניים, למה זה כ"כ מסובך?
ואם אנשים הולכים היום לכותל הם יכולים ללכת גם למקלט הכל בסדר. וד"ל. היום יש שמירת עיניים בכל מקום. (אני בודאי לא מדבר על אלה שמדלגים ממלון למסעדה הלוך חזור, הם לא בפרשה של כאן)
אתם אולי מתכוונים לשאול שאלה אחרת: מי שיודע בוודאות שאם ירד לממ"ד לא יוכל לשמור על עיניו ויכשל במראות אסורות האם מותר לו ללכת לממ"ד, זה כבר יש לדון מצד אביזרייהו של גילוי עריות, שיש ראשונים שזה גם כן יהרג ואל יעבור.
יש חסידים שמסתכנים מאוד כדי לשמור על העיניים (אני מכיר חייל מתחזק שהלך לקרבי רק בגלל שרצה להיות כמה שפחות עם נשים, ונפצע בלחימה והיה לו ניסי ניסים) אבל בודאי שזה לא מעיקר הדין.
עיקר הדין זה יש דרכא אחרינא או אין דרכא אחרינא.
מאמין שכוונת הרב הנהגה טובה וסלסול חסידות למי שבדרגה זו.רק הבאתי את התשובה של מרן הרב מוצפי שליט"א. למה לתקוף