• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

הבחירות לרה"ר לירושלים עיה"ק - עידכונים בלבד!!!

ע"ה ס"ט

Well-known member
נא לא להכנס כאן לדיונים, בכדי שהאשכול לא יסגר!!!

׳ערוץ 7׳: השר מיכאל מלכיאלי החל לקדם את תהליך הבחירות לרבנות העיר ירושלים. מלכיאלי שלח מכתב לראש העיר משה ליאון בבקשה לבחור נציגים לוועדת הבחירות. מדובר בבחירת גם רב ספרדי וגם רב אשכנזי אחרי שהראשל״צ הגרש״מ עמאר והגר״א שטרן סיימו את כהונתם.
עוד מ׳ערוץ 7׳: בין הרבנים שצפויים להתמודד על הרב הספרדי בי-ם: הרה״ג יגאל כהן, הרה״ג זמיר כהן והרה״ג גדעון בן משה. על תפקיד הרב האשכנזי בי-ם צפויים להתמודד: הרה״ג דוד לאו, הרה״ג משה חיים לאו, הרה״ג בן ציון קוק והרב יצחק נריה.

עוד מ׳ערוץ 7׳: בין הרבנים שצפויים להתמודד על הרב הספרדי בי-ם: הרה״ג יגאל כהן, הרה״ג זמיר כהן והרה״ג גדעון בן משה. על תפקיד הרב האשכנזי בי-ם צפויים להתמודד: הרה״ג דוד לאו, הרה״ג משה חיים לאו, הרה״ג בן ציון קוק והרב יצחק נריה.
והדיין הרב מרדכי רלב"ג

נערך לאחרונה:
מרן רבן של ישראל רבינו יצחק יוסף שליט"א לכאורה כבר רמז בנושא הזה

על תפקיד הרב הספרדי של ירושלים מתמודדים כמה דמויות תורניות בכירות, בהן הרב יגאל כהן, הרב זמיר כהן והרב גדעון בן משה. כל אחד מהם מביא עמו ניסיון רבני ופעילות תורנית ענפה.

בקרב המועמדים לתפקיד הרב האשכנזי של העיר בולטים שמות כמו הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו, אחיו הרב משה חיים לאו מנתניה, הרב יצחק נריה ראש ישיבת "תורה בציון", הפוסק הירושלמי הרב בן ציון קוק, והדיין הרב מרדכי רלב"ג.

הרה''ג זמיר כהן שלי'?? אני די מופתע ... שמעתי שבשנים האחרונות הוא התעסק פחות עם ה''הידברות'' וכל זה, כי הוא רצה להשקיע בישיבה שלו (וגם הבנתי שבהתחלה הוא פתח את הישיבה שלו עם עוד ראש-ישיבה ובדיוק לפני כמה שבועות הנ''ל פרש מהישיבה והוא נשאר לבד - אני לא מכיר כ''כ את הישיבה ...)
* שוב ראיתי שגם הראשל''צ שליט''א רמז על זה הערב בשיעור
(או שאולי יוכל להיות גם רב-עיר וגם ר''י, אחרי הכל זה לא סותר, אבל שמעתי שהוא רצה להשקיע יותר בישיבה שלו בשנים האחרונות)

נערך לאחרונה:
אם כבר כל אחד כותב את ידיעותיו, אז אשתף שהרב זבדיה כהן והרב אופיר מלכא ג"כ חפצים בתפקיד.
לגבי הרב אופיר נכונים הדברים. אך ככה"נ לא יתמודד בסוף מחוסר תמיכה רבנית.
לגבי הרב זבדיה ככה"נ רב העיר ת"א בעז"ה.

הרה''ג זמיר כהן שלי'?? אני די מופתע ... שמעתי שבשנים האחרונות הוא התעסק פחות עם ה''הידברות'' וכל זה, כי הוא רצה להשקיע בישיבה שלו
אמת. מיום ליום הוא יותר בישיבה ופחות בהדברות שם הוא מינה לרבנים תחתיו שיתפעלו את כל הארגון.
(וגם הבנתי שבהתחלה הוא פתח את הישיבה שלו עם עוד ראש-ישיבה ובדיוק לפני כמה שבועות הנ''ל פרש מהישיבה והוא נשאר לבד - אני לא מכיר כ''כ את הישיבה ...)
אי"ז נכון כלל. הרב זמיר הוא ראש הישיבה בישיבת 'אבני נזר' מאז ומעולם, מוסר שיעורים כללים שיחות וועדים, ונמצא בכל יום בישיבה בתפילת שחרית בחצי מסדר א' וחצי מסדר ב', וכמה פעמים בשבוע בעוד זמנים. לפני כמעט שנה אחד מהרבנים הבכירים בישיבה עזב לצורך פתיחת ישיבה חדשה.
שוב ראיתי שגם הראשל''צ שליט''א רמז על זה הערב בשיעור
אמת. זהו רצונו ובקשתו של מרן רבינו נשיא המועצת שליט"א וכן של רבו ראש הישיבה הגר"ש בצלאל שליט"א (כזכור שבזמנו מרן רה"י חכם שלום כהן זצוק"ל רצה מאוד שראש הישיבה הרב זמיר יהיה ראש"ל והרב זמיר אמר לחכם שלום שהוא רוצה להקים ישיבה ולא יוכל לקיים את שניהם בבת אחת, והסכים עמו חכם שלום. ופעם שמעתי אני הקטן בליל שבת ממרן הראש"ל רבינו שליט"א שבאותו זמן יו"ר התנועה ר' אריה דרעי הגיע לבית של מרן הראש"ל רבינו יצחק יוסף שליט"א והתקשר לכמה רבנים ואמר להם שאם הרב זמיר מתמודד לכהונת הראש"ל אף אחד לא יתמודדמולו כי זאת הוראת מרן חכם שלום).
(או שאולי יוכל להיות גם רב-עיר וגם ר''י, אחרי הכל זה לא סותר, אבל שמעתי שהוא רצה להשקיע יותר בישיבה שלו בשנים האחרונות)
אמת. הבנתי לפני כשבוע שהרב עדיין לא החליט על כך באופן סופי, כי הוא בודק שאכן זה לא יהיה על חשבון הישיבה.

לבנתיים ראש הישיבה הגאון הגדול רבי זמיר כהן שליט"א קיבל תמיכה מלאה ממרן רבינו יצחק יוסף שליט"א נשיא מועצת חכמי התורה, כמעט כל מועצת חכמי התורה (מי שפועל לכך באופן מעשי הוא ראש ישיבת פורת יוסף הגר"ש בצלאל שליט"א), הרבנים למשפחת בן שמעון שליט"א ועוד.

אמת. מיום ליום הוא יותר בישיבה ופחות בהדברות שם הוא מינה לרבנים תחתיו שיתפעלו את כל הארגון.

אי"ז נכון כלל. הרב זמיר הוא ראש הישיבה בישיבת 'אבני נזר' מאז ומעולם, מוסר שיעורים כללים שיחות וועדים, ונמצא בכל יום בישיבה בתפילת שחרית בחצי מסדר א' וחצי מסדר ב', וכמה פעמים בשבוע בעוד זמנים. לפני כמעט שנה אחד מהרבנים הבכירים בישיבה עזב לצורך פתיחת ישיבה חדשה.

אמת. זהו רצונו ובקשתו של מרן רבינו נשיא המועצת שליט"א וכן של רבו ראש הישיבה הגר"ש בצלאל שליט"א (כזכור שבזמנו מרן רה"י חכם שלום כהן זצוק"ל רצה מאוד שראש הישיבה הרב זמיר יהיה ראש"ל והרב זמיר אמר לחכם שלום שהוא רוצה להקים ישיבה ולא יוכל לקיים את שניהם בבת אחת, והסכים עמו חכם שלום. ופעם שמעתי אני הקטן בליל שבת ממרן הראש"ל רבינו שליט"א שבאותו זמן יו"ר התנועה ר' אריה דרעי הגיע לבית של מרן הראש"ל רבינו יצחק יוסף שליט"א והתקשר לכמה רבנים ואמר להם שאם הרב זמיר מתמודד לכהונת הראש"ל אף אחד לא יתמודדמולו כי זאת הוראת מרן חכם שלום).

אמת. הבנתי לפני כשבוע שהרב עדיין לא החליט על כך באופן סופי, כי הוא בודק שאכן זה לא יהיה על חשבון הישיבה.

לבנתיים ראש הישיבה הגאון הגדול רבי זמיר כהן שליט"א קיבל תמיכה מלאה ממרן רבינו יצחק יוסף שליט"א נשיא מועצת חכמי התורה, כמעט כל מועצת חכמי התורה (מי שפועל לכך באופן מעשי הוא ראש ישיבת פורת יוסף הגר"ש בצלאל שליט"א), הרבנים למשפחת בן שמעון שליט"א ועוד.
ה' יעזרנו שיתמנו רבנים הוגנים ומתאימים בעז"ה ומי שחפץ ה' בידו יצלח אמן

(כזכור שבזמנו מרן רה"י חכם שלום כהן זצוק"ל רצה מאוד שראש הישיבה הרב זמיר יהיה ראש"ל והרב זמיר אמר לחכם שלום שהוא רוצה להקים ישיבה ולא יוכל לקיים את שניהם בבת אחת, והסכים עמו חכם שלום. ופעם שמעתי אני הקטן בליל שבת ממרן הראש"ל רבינו שליט"א שבאותו זמן יו"ר התנועה ר' אריה דרעי הגיע לבית של מרן הראש"ל רבינו יצחק יוסף שליט"א והתקשר לכמה רבנים ואמר להם שאם הרב זמיר מתמודד לכהונת הראש"ל אף אחד לא יתמודדמולו כי זאת הוראת מרן חכם שלום
הבעיה אז היתה שלא היה לרב זמיר כהן כושר לרב עיר, כי היו חסרים לו כמה מבחנים, שהשלים לאחרונה.

חזור
חלק עליון