• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

הוראה דרמטית בעקבות המלחמה: מרן הראש"ל שליט"א מתיר לקיים חתונות בימי בין המצרים אף לבני אשכנז

במכתב הלכתי מיוחד שפרסם, קורא מרן הראש"ל לזוגות מהמגזר הספרדי והאשכנזי שלא לדחות את נישואיהם בשל המצב. הוא מסביר כי "אין לך שעת הדחק גדולה מזו", ומדגיש כי גם המחמירים בדרך כלל, ראוי שיקלו השנה. "המחמיר בזה יוצא שכרו בהפסדו", פוסק מרן. (דרך המלך)
1003060084.jpg

במכתב הלכתי מיוחד שפרסם, קורא מרן הראש"ל לזוגות מהמגזר הספרדי והאשכנזי שלא לדחות את נישואיהם בשל המצב. הוא מסביר כי "אין לך שעת הדחק גדולה מזו", ומדגיש כי גם המחמירים בדרך כלל, ראוי שיקלו השנה. "המחמיר בזה יוצא שכרו בהפסדו", פוסק מרן. (דרך המלך)
הצג קובץ מצורף 34393
אשרי העם שככה לו.
ולוואי ובכל השנה יעשו כן ראשי הישיבות מעדות המזרח, ויחסכו לבחורים עגמת נפש מרובה!

אך כמובן, ולצערי, לא יהיה אשכנזי אחד שיתחתן בימים הללו.
יהיה אני מכיר לפחות שני אשכנזים שככל הנראה יעשו כפי הוראתו של מרן שליט''א יש הרבה אשכנזים שנשמעים לפסקיו של הרב

יהיה אני מכיר ללפח' שני אשכנזים שככל הנראה יעשו כפי הוראתו של מרן שליט''א יש הרבה אשכנזים שנשמעים לפסקיו של הרב
גם אני מכיר כמה כאלה יש מאחינו האשכנזים שמאוד מעריכים את מרן שליט"א והולכים להוראותיו
אשרינו שזכינו

גם בזה מה החידוש?
הרי כתב במפורשה שהאחרונים כבר התירו, ורק הוסיף "בפרט בימים אלה" ולכאו' הוא פשוט.
זה בעיקר כוונת הוראת הרב במכתב ונכון שכבר נכתב להתיר מ"מ כיום לא נהגו האשכנזים להקל בזה ולכן הוצרך הרב להוציא את המכתב

מה דרמטית זה פסק מרן השולחן ערוך
החידוש הוא, שכיום גם רוב ככל בני ספרד נהגו להחמיר בזה ולא בנמצא שבחור מבני ספרד, ובפרט בני התורה, התחתן בימים אלו, ונהגו בזה להחמיר, ובזה מרן יצא מגדרו וכתב, לא רק שאפשר אלא מצוה להינשא בימים אלה, והמחמיר יכול לצאת שכרו בהפסד, וכן הוסיף מרן לחדש, לבני אשכנז.

ומרן סך הכל רצה לחזק את דרכו של מרן השולחן ערוך, ולא לכולם זה ממש פשוט. ודו"ק

החידוש הוא, שכיום גם רוב ככל בני ספרד נהגו להחמיר בזה ולא בנמצא שבחור מבני ספרד, ובפרט בני התורה, התחתן בימים אלו, ונהגו בזה להחמיר, ובזה מרן יצא מגדרו וכתב, לא רק שאפשר אלא מצוה להינשא בימים אלה, והמחמיר יכול לצאת שכרו בהפסד, וכן הוסיף מרן לחדש, לבני אשכנז.

ומרן סך הכל רצה לחזק את דרכו של מרן השולחן ערוך, ולא לכולם זה ממש פשוט. ודו"ק
שוב, זה לא נקרא "דרמטי"...
אגב, אתה בטח מתכוון לספרדים בישיבות אשכנזיות.

שוב, זה לא נקרא "דרמטי"...
אגב, אתה בטח מתכוון לספרדים בישיבות אשכנזיות. (אמנם גם בישיבות אשכנזיות זכור לי ששמעתי על ספרדים שמתחתנים)
אני קרוב לארבע עשרה שנה למדתי בישיבות גדולות ספרדיות, ולא היה אחד שהתחתן בימים האלה, כולם התחתנו לפני י"ז בתמוז, וזה פשוט ותבדוק את הענין שברוב ככל בני הישיבות הספרדיות לא היו מתחתנים מי"ז בתמוז.
דרך אגב למדתי בשלוש ישיבות גדולות, ישיבות שמונות הרבה בחורים, 500, 250, 150...

חזור
חלק עליון