אשרי העם שככה לו.במכתב הלכתי מיוחד שפרסם, קורא מרן הראש"ל לזוגות מהמגזר הספרדי והאשכנזי שלא לדחות את נישואיהם בשל המצב. הוא מסביר כי "אין לך שעת הדחק גדולה מזו", ומדגיש כי גם המחמירים בדרך כלל, ראוי שיקלו השנה. "המחמיר בזה יוצא שכרו בהפסדו", פוסק מרן. (דרך המלך)
הצג קובץ מצורף 34393
יהיה אני מכיר לפחות שני אשכנזים שככל הנראה יעשו כפי הוראתו של מרן שליט''א יש הרבה אשכנזים שנשמעים לפסקיו של הרבאך כמובן, ולצערי, לא יהיה אשכנזי אחד שיתחתן בימים הללו.
גם אני מכיר כמה כאלה יש מאחינו האשכנזים שמאוד מעריכים את מרן שליט"א והולכים להוראותיויהיה אני מכיר ללפח' שני אשכנזים שככל הנראה יעשו כפי הוראתו של מרן שליט''א יש הרבה אשכנזים שנשמעים לפסקיו של הרב
בשבוע הבא בעזרת השם יתברך מחכים בכיליון עינים לבואורגע ! מרן כבר נחת בארץ??
מה דרמטית זה פסק מרן השולחן ערוךהוראה דרמטית
גם בזה מה החידוש?
זה בעיקר כוונת הוראת הרב במכתב ונכון שכבר נכתב להתיר מ"מ כיום לא נהגו האשכנזים להקל בזה ולכן הוצרך הרב להוציא את המכתבגם בזה מה החידוש?
הרי כתב במפורשה שהאחרונים כבר התירו, ורק הוסיף "בפרט בימים אלה" ולכאו' הוא פשוט.
החידוש הוא, שכיום גם רוב ככל בני ספרד נהגו להחמיר בזה ולא בנמצא שבחור מבני ספרד, ובפרט בני התורה, התחתן בימים אלו, ונהגו בזה להחמיר, ובזה מרן יצא מגדרו וכתב, לא רק שאפשר אלא מצוה להינשא בימים אלה, והמחמיר יכול לצאת שכרו בהפסד, וכן הוסיף מרן לחדש, לבני אשכנז.מה דרמטית זה פסק מרן השולחן ערוך
לא שאלנו למה הוצרך להוציא, אלא למה לקרוא לזה "הוראה דרמטית"...זה בעיקר כוונת הוראת הרב במכתב ונכון שכבר נכתב להתיר מ"מ כיום לא נהגו האשכנזים להקל בזה ולכן הוצרך הרב להוציא את המכתב
שוב, זה לא נקרא "דרמטי"...החידוש הוא, שכיום גם רוב ככל בני ספרד נהגו להחמיר בזה ולא בנמצא שבחור מבני ספרד, ובפרט בני התורה, התחתן בימים אלו, ונהגו בזה להחמיר, ובזה מרן יצא מגדרו וכתב, לא רק שאפשר אלא מצוה להינשא בימים אלה, והמחמיר יכול לצאת שכרו בהפסד, וכן הוסיף מרן לחדש, לבני אשכנז.
ומרן סך הכל רצה לחזק את דרכו של מרן השולחן ערוך, ולא לכולם זה ממש פשוט. ודו"ק
אני קרוב לארבע עשרה שנה למדתי בישיבות גדולות ספרדיות, ולא היה אחד שהתחתן בימים האלה, כולם התחתנו לפני י"ז בתמוז, וזה פשוט ותבדוק את הענין שברוב ככל בני הישיבות הספרדיות לא היו מתחתנים מי"ז בתמוז.שוב, זה לא נקרא "דרמטי"...
אגב, אתה בטח מתכוון לספרדים בישיבות אשכנזיות. (אמנם גם בישיבות אשכנזיות זכור לי ששמעתי על ספרדים שמתחתנים)