• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

הצעה חשובה לשבת משותפת

oriaz12

Member
שלום וברכה.

מניסיון העבר (אשכול ישן) יודע אני שזהו נושא טעון ואף על פי כן מעלה רעיון חדש, כמדומני שזה נושא חשוב מאוד.
שמי אורי, אברך שיעור ט' בישיבה בעלי. למי שלא מכיר, נפלו אצלנו כמה וכמה תלמידים מהישיבה ומהיישוב. בדיבורים שונים שלי עם חרדים כאב לי לגלות שחושבים ששונאים אותם כי לא מתגייסים, רוצים שיעופו מהארץ וכדו'.

מיד אמרתי ואומר שוב בפה מלא - אנחנו, הדתיים לאומיים המשתדלים לשמים את התורה והמצוות בראש סולם העדיפויות - אוהבים את החרדים אהבת נפש, מודים להם כל יום על העמדת התורה בעם ישראל ומשתוקקים לקשר עמוק יותר איתם.

בישיבתנו, אנחנו מחונכים ע"י הרב אלי סדן והרבה יגאל לוינשטיין, חינכו אותנו לאהבת התורה, העם והארץ.

על כן - ברצוננו לארגן שבת. שבת כאן בעלי, ללא שיח על גיוס ונושאי מחלוקת אחרים. השבת תהיה בסימן אהבה, אחדות (ולא אחידות) והערכה משותפת אחד של השני. היכרות ושמחה זה בזה. עשרות אברכים שלומדים תורה כל היום ישמחו להכיר אתכם.

אנחנו מזמינים כל אחד מכם, רווק או נשוי, להתארח כאן בעלי בשבת בתחילת זמן חורף. נדאג לחדר פרטי, לכשרות רצויה ולתוכן ששני הצדדים ירצו בו.

והכל בחינם.

למה אנחנו עושים את זה? כי חושבים שזהו רצון ה', שתהיה יותר אחדות בעם ישראל, שנהיה ראויים יותר להיקרא "גוי קדוש".

*לסיכום: אני חושב ששבת כזו היא לאנשים אמיצים ורציניים שמאמינים שקירוב הלבבות חשוב (אף אחד לא ישנה את השני, אין זו המטרה).

חזקו ואמצו בעבודת הקודש ותודה על כל עשייתכם הברוכה.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
שלום,
ראשית יישר כח על האיכפתיות מעם ישראל.
הסרנו את הפרטים ליצירת קשר, מכיון שדבר כזה צריך לקבל קודם את אישורם של גדולי ישראל.
יש בזה אחריות. בפרט בתקופה סוערת זו.
למי לפנות כדי שאנשים ישמחו לבוא לשבת כזו?

חזור
חלק עליון