Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
נוֹרמָלִי
לכאורה צ״ע גופיה בכוונת הראשל״צ, אם התכוון לפסוק כן או רק לתת סמך למקלים, דגופא אמר לפני כן ״קשה להקל בזה היום״. וגם מה שהעיר על החזו״ע מתוכן דברי הזקן אהרן בפנים, האם התכוון לפסוק על פי זאת או שהשאיר זאת רק בגדר הערה. ובכלל יש ליישב דברי מרן שלא התכוון לפסוק כהזקן אהרן אלא דווקא אבל שזה המקצוע שלו לנגן והרי זה פרנסתו ולזה יש להקל כהזקן אהרן, אבל סתם אבל לא. ולפ״ז פשוט לי שהראשל״צ בא רק לצדד שהעושה כן יש לו לסמוך, אך לא להתיר בשופי.אך כאמור צריך להתיישב גופיה בכוונת הראשל״צ, אך לענ״ד ברור שלא בא לסתור פסק מרן.(דבאמת משונה לי שהראשל״צ יסתור כך פסק מרן לחלוטין, כשדרכו בקודש לא כך. ואם הייתה כוונתו לחלוק על מרן בהלכה לא היה אומר זאת ״אגב״ כפי ששמעתי שיעורו ברדיו, לחצאין אמנם. ואח״כ ראיתי שיעורו מוקלט, וכעת גם שהעלון הודפס. לכאורה כל זה אמר על דרך אגב ממש.)היא גופא דברי הזקן אהרן שהראשל״צ הוכיח מתוך דבריו שהתכוון להתיר לאבל תוך י״ב ללכת לסעודת פורים.
לכאורה צ״ע גופיה בכוונת הראשל״צ, אם התכוון לפסוק כן או רק לתת סמך למקלים, דגופא אמר לפני כן ״קשה להקל בזה היום״. וגם מה שהעיר על החזו״ע מתוכן דברי הזקן אהרן בפנים, האם התכוון לפסוק על פי זאת או שהשאיר זאת רק בגדר הערה. ובכלל יש ליישב דברי מרן שלא התכוון לפסוק כהזקן אהרן אלא דווקא אבל שזה המקצוע שלו לנגן והרי זה פרנסתו ולזה יש להקל כהזקן אהרן, אבל סתם אבל לא. ולפ״ז פשוט לי שהראשל״צ בא רק לצדד שהעושה כן יש לו לסמוך, אך לא להתיר בשופי.
אך כאמור צריך להתיישב גופיה בכוונת הראשל״צ, אך לענ״ד ברור שלא בא לסתור פסק מרן.
(דבאמת משונה לי שהראשל״צ יסתור כך פסק מרן לחלוטין, כשדרכו בקודש לא כך. ואם הייתה כוונתו לחלוק על מרן בהלכה לא היה אומר זאת ״אגב״ כפי ששמעתי שיעורו ברדיו, לחצאין אמנם. ואח״כ ראיתי שיעורו מוקלט, וכעת גם שהעלון הודפס. לכאורה כל זה אמר על דרך אגב ממש.)
היא גופא דברי הזקן אהרן שהראשל״צ הוכיח מתוך דבריו שהתכוון להתיר לאבל תוך י״ב ללכת לסעודת פורים.