Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
נוֹרמָלִי
לא קשור לפורים, אבל מצחיק - ולכן קשור.עם הארץ ניגש לרב עם 3 שאלות מהסידור:1. אומרים בתפילה "ברח שמר" (ברוך שאמר) ונשאלת השאלה אם ברח כיצד שמר ? ואם שמר, מדוע ברח ?2. בהטבת חלום אומרים "ריבונו של עולם אני" (ריבונו של עולם אני שלך וחלומותי שלך...) , וכי אני ריבונו של עולם ?3. בפרקי אבות אומרים "עם הארץ שלי" (ארבע מדות באדם... שלי שלך ושלך שלי - עם הארץ, שלי שלי ושלך שלי - רשע) עם הארץ שלי ? של מי ?הבין הרב עם מי יש לו עסק וענה -יש שינוי בנוסחאות, וכך צריך לומר:ריבונו של עולם שלי,עם הארץ אני,וממילא כבר מתורצת הקושיה של "ברח שמר"...
לא קשור לפורים, אבל מצחיק - ולכן קשור.
עם הארץ ניגש לרב עם 3 שאלות מהסידור:
1. אומרים בתפילה "ברח שמר" (ברוך שאמר) ונשאלת השאלה אם ברח כיצד שמר ? ואם שמר, מדוע ברח ?
2. בהטבת חלום אומרים "ריבונו של עולם אני" (ריבונו של עולם אני שלך וחלומותי שלך...) , וכי אני ריבונו של עולם ?
3. בפרקי אבות אומרים "עם הארץ שלי" (ארבע מדות באדם... שלי שלך ושלך שלי - עם הארץ, שלי שלי ושלך שלי - רשע) עם הארץ שלי ? של מי ?
הבין הרב עם מי יש לו עסק וענה -
יש שינוי בנוסחאות, וכך צריך לומר:
ריבונו של עולם שלי,
עם הארץ אני,
וממילא כבר מתורצת הקושיה של "ברח שמר"...