• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

וידאו נדיר של מרן רבינו עובדיה כשהוא צעיר ונמרץ בשיא כוחותיו ומרצו!!

יצחק משען

Well-known member
בוידאו כאן רואים את מרן כפי שאני זוכר אותו עם מרץ והליכה מהירה, הרוב כאן הכירו את מרן בזקנותו מתהלך לאיטו על משענתו, אבל גם כשהוא היה רב ראשי וגם כשהוא ירד מכהונתו הוא היה מתהלך לפעמים ברחובות לבדו, בהליכה מהירה עם גב זקוף ולב שפוף
קשה לי להאמין שנטפרי יפתחו את הוידאו, כי כשהראו לי זאת המצלמה עברה על העזרת הנשים, ואולי מורשת מרן ימחקו את המיותר, ויעלו זאת, אפשר לשאול את ידידנו המוכשר ר' דוד מנחם מהיכן המקור של הוידאו ואולי יש שם עוד קטעים

האיש העומד על התיבה עם הכובע לצד הוא ר' ראובן רביע בן נונה היה הגבאי של "אוהל רחל" יכב"ץ לעדת הבבלים בעיה"ק ברחוב דויד ילין
והיה ג"כ נמנה ומייסד ועד עדת הבבלים ביחד עם יוסף זאב אבא של ניסים זאב וביחד עם נאג'ח מרחוב שערי צדק פינת יפו היה לו חנות של קטניות בשוק
בנו יוסף חיים רביע היה גר ברחוב רבנו גרשום ודוקא לא מזמן הוא נלב"ע
ונכדו הוא ת"ח חשוב ר' מנשה רביע מביתר יע"א מבחירי המקובלים בק"ק נה"ש יכב"ץ
חמיו של ר' מנשה היה ע"ה ר' דויד נעים כדורי גר ברחוב מודיעין פינת תחכמוני היה מוכר ביצים וכדו'
כל שבת היה גומר התהילים לפני שחרית הנץ החמה בבית הכנסת "החיים והשלום" יכב"ץ של חכם מרדכי עטיה ברחוב יוסף בן מתתיהו
אני זוכר שהיו מביאים אותו בכיסא גלגלים בסוף ימיו למנין ב' של ערש"ק בבית הכנסת "אוהל רחל" והיה מנצח על מנין זה ר' ציון חנוכה שהיה לו חנות של נעלים בשוק הרחב בסוף מצד ימין ועל החנות היה כתוב נעלי ציון 26 הוא בס"ד עוד חי נושק למאה גר בחוב יהודית פינת יפו גלמוד ובער"פ תשפ"ה הלכתי לבקרו יצ"ו
אמא של ציון בשיטפון שהנהר עלה על גדותיו בבגדאד והם היו 4 אחיות יתומות וכל אחד הלכה למשפחה אחרת והיא מזלה גרם שתהיה בבית הרי"ח הטוב והיה אוכל ממעשה ידיה בקדושה וטהרה

ועוד חזון למועד
ויש עוד דמיות שם מוכרות אבל המלאכה מרובה והפועלים עצלים והשבת נכנסת
מ"מ למה נלע"ד שזה יותר נראה בית הכנסת "אוהל רחל" בקומה העליונה ע"ה ואכמ"ל וד"ל

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון