• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חידה: מי אני? 8

אושרי רביב

Well-known member
לא בית דין אחד, ולא ספר אחד
תקופה קצרה כרכתי ספרים
לא הלכתי בגדולות ונפלאות - וקבלתי נידויים וחרמים
תקופה לא מעטה לימדתי תלמידים
אף עשיתי נסים, אך לא בהם התבלטתי
ומן השמים הודיעוני כי את משאת חיי חרטתי
מי אני?

פִּתָרוֹן
תקופה קצרה כרכתי ספרים
מי אני?
אולי זה הכיוון אם כי לא מסתדר לגמרי
מרן רבינו עובדיה יוסף
מלבד כריכת הספרים שלא ידוע לי אם כרך
היה בכמה בתי דין וחיבר עשרות ספרים
קיבל נידויים וחרמים מהעירקים בצעירותו שחלק על הבא"ח
לימד תלמידים כידוע
מן השמיים הודיעוני היינו המבואר בהקדמה לטהרת הבית ח"ב שהבא"ח אמר לו להמשיך למסור שיעורים ולכתוב ספרים
תקופה קצרה כרכתי ספרים
מי אני?
הרב כדורי
ידוע שהיה כורך ספרים

תקופה קצרה כרכתי ספרים
מי אני?
מרן רבינו עובדיה יוסף
לימד תלמידים כידוע
מן השמיים הודיעוני היינו המבואר בהקדמה לטהרת הבית ח"ב שהבא"ח אמר לו להמשיך למסור שיעורים ולכתוב ספרים

פִּתָרוֹן
מרן רבינו עובדיה יוסף
לימד תלמידים כידוע
תשובה נכונה!!!!

לא בית דין אחד, ולא ספר אחד - ירושלים, קהיר, פתח תקווה, תל אביב. יביע אומר יחוה דעת לוית חן מאור ישראל חזון עובדיה הליכות עולם טהרת הבית ענף עץ אבות
תקופה קצרה כרכתי ספרים - כאשר התבטל השידוך ותבעה לדין תורה, ונאלץ לעבוד בכריכת ספרים משום שלא רצה ג'ו שמעא לשלם לו
לא הלכתי בגדולות ונפלאות - וקבלתי נידויים וחרמים - אחר השיעור בבית הכנסת אהל רחל בבן איש חי, מטעם הגר"י כדורי. והחרם מטעם ר' יצחק נסים וחכמים אחרים שהגיעו לבית הגר"ע עטייה.
תקופה לא מעטה לימדתי תלמידים - מגיל צעיר מאוד שהקים את חברת נער ישראל, עד סוף ימיו.
אף עשיתי נסים, אך לא בהם התבלטתי - עיין חזון עובדיה סוכות עמ' תנ, אך לא זו דרכו וכפי שאמר מרן שליט"א בשיעור במוצ"ש של השבעה.
ומן השמים הודיעוני כי את משאת חיי חרטתי - הקדמת טהרת הבית ח"ב, על אודות סיפור בן איש חי. ע"ש.

לא בית דין אחד, ולא ספר אחד - ירושלים, קהיר, פתח תקווה, תל אביב. יביע אומר יחוה דעת לוית חן מאור ישראל חזון עובדיה הליכות עולם טהרת הבית ענף עץ אבות
תקופה קצרה כרכתי ספרים - כאשר התבטל השידוך ותבעה לדין תורה, ונאלץ לעבוד בכריכת ספרים משום שלא רצה ג'ו שמעא לשלם לו
לא הלכתי בגדולות ונפלאות - וקבלתי נידויים וחרמים - אחר השיעור בבית הכנסת אהל רחל בבן איש חי, מטעם הגר"י כדורי. והחרם מטעם ר' יצחק נסים וחכמים אחרים שהגיעו לבית הגר"ע עטייה.
תקופה לא מעטה לימדתי תלמידים - מגיל צעיר מאוד שהקים את חברת נער ישראל, עד סוף ימיו.
אף עשיתי נסים, אך לא בהם התבלטתי - עיין חזון עובדיה סוכות עמ' תנ, אך לא זו דרכו וכפי שאמר מרן שליט"א בשיעור במוצ"ש של השבעה.
ומן השמים הודיעוני כי את משאת חיי חרטתי - הקדמת טהרת הבית ח"ב, על אודות סיפור בן איש חי. ע"ש.
רבי אושרי!!
אליפות!!!

חזור
חלק עליון