ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 15 יולי (7) 2023 #1 היכן מצינו בתפילה 2 מילים בברכה אחת שיש להן את אותן האותיות בסדר שונה? נערך לאחרונה: 15 יולי (7) 2023
פותח הדיון פותח הדיון ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 15 יולי (7) 2023 #3 פשוט אמר: ושמע תפלתנו שומע תפילה לחץ כדי להרחיב... הכוונה למילה שאין קשר בין אחת לחברתה ואינן מאותו שורש (כמו לדוג' "שלום" ו"מושל"). [אגב, מה שאני מתכוון הוא גם בדיוק באותו ניקוד...] הצביעו 0 הצביעו למטה
פשוט אמר: ושמע תפלתנו שומע תפילה לחץ כדי להרחיב... הכוונה למילה שאין קשר בין אחת לחברתה ואינן מאותו שורש (כמו לדוג' "שלום" ו"מושל"). [אגב, מה שאני מתכוון הוא גם בדיוק באותו ניקוד...]
ל לשמור ולעשות Well-known member 16 יולי (7) 2023 #4 "וכל" החיים יודוך סלה... "ולך" נאה להודות. הצביעו 1 הצביעו למטה
פותח הדיון פותח הדיון ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 16 יולי (7) 2023 #5 לשמור ולעשות אמר: "וכל" החיים יודוך סלה... "ולך" נאה להודות. לחץ כדי להרחיב... תשובה יפה. מה שאני מתכוון הוא גם בדיוק באותו ניקוד. עכ"פ, אשמח לקבל תשובות נוספות אם ישנן. הצביעו 0 הצביעו למטה
לשמור ולעשות אמר: "וכל" החיים יודוך סלה... "ולך" נאה להודות. לחץ כדי להרחיב... תשובה יפה. מה שאני מתכוון הוא גם בדיוק באותו ניקוד. עכ"פ, אשמח לקבל תשובות נוספות אם ישנן.
ל לשמור ולעשות Well-known member 16 יולי (7) 2023 #6 מלך "ממית" ומחיה... להחיות "מתים". "מעריב" "ערבים" בחכמה. נערך לאחרונה: 16 יולי (7) 2023 הצביעו 1 הצביעו למטה
פותח הדיון פותח הדיון ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 16 יולי (7) 2023 #7 לשמור ולעשות אמר: מלך "ממית" ומחיה... להחיות "מתים". "מעריב" "ערבים" בחכמה. לחץ כדי להרחיב... אלו אמנם תשובות יפות, והראשון אפי' אותו ניקוד אבל זה אותו שורש... הצביעו 0 הצביעו למטה
לשמור ולעשות אמר: מלך "ממית" ומחיה... להחיות "מתים". "מעריב" "ערבים" בחכמה. לחץ כדי להרחיב... אלו אמנם תשובות יפות, והראשון אפי' אותו ניקוד אבל זה אותו שורש...
ל לשמור ולעשות Well-known member 16 יולי (7) 2023 #8 נראה שלזה התכוונת- "המעביר" ... בא"ה "המעריב". נערך לאחרונה: 16 יולי (7) 2023 הצביעו 1 הצביעו למטה פִּתָרוֹן
פותח הדיון פותח הדיון ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 16 יולי (7) 2023 #9 לשמור ולעשות אמר: "המעביר" ... בא"ה "המעריב". לחץ כדי להרחיב... זה בדיוק מה שהתכוונתי! הצביעו 0 הצביעו למטה
פותח הדיון פותח הדיון ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 16 יולי (7) 2023 #10 מעניין לעניין, חידה נוספת: היכן מצינו מילה מסויימת שמופיעה בפסוק אחר פסוק ומשמעותה שווה אך אותיותיה שונות (כמו "כבש" ו"כשב"). [אמנם יתכן שבהטייה]. אגב, המפרשים על המילה בפסוק הראשון מפרשים שהוא כמו המילה שבפסוק השני. הצביעו 0 הצביעו למטה
מעניין לעניין, חידה נוספת: היכן מצינו מילה מסויימת שמופיעה בפסוק אחר פסוק ומשמעותה שווה אך אותיותיה שונות (כמו "כבש" ו"כשב"). [אמנם יתכן שבהטייה]. אגב, המפרשים על המילה בפסוק הראשון מפרשים שהוא כמו המילה שבפסוק השני.