• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חידושים לראש השנה

NKC

Active member
בס"ד נתחדש לי. אשמח לדעת תורתכם
חכם עיניו בראשו - נחלק את המילה 'ראשו' זה רא זה תחילת מילה של פרשת ראה. שו תחילת המילה של פרשת שופטים
דהיינו שחכם כבר עושה תשובה בתחילת החודש שבתחילתו יש את פרשיות ראה שופטים ולא מחכה לסופו.
ועוד נתחדש בענין קבלת התורה שהקב"ה כפה על בנ"י הר כגיגית ואמר להם 'שם' תהא קבורתכם. אפשר לחדש על דרך המוסר שאדם אומר שם זה הקבורה שלו דהיינו שדוחה התשובה או לימוד התורה. ור"ת שם - שנה מתוקה, שנה מבורכת, שנה מפרנסת, שנה מועילה.
וזה מצטרף לחידוש הראשון. שאדם אסור לו לדחות ולחכות לסוף החודש כי זה משפיע לכל השנה הבאה עלינו
נשאר לנו חודש אחרון של השנה הכל הולך אחר החיתום!
תזכו למצוות ושנה טובה לכולם!

שחכם כבר עושה תשובה בתחילת החודש שבתחילתו יש את פרשיות ראה שופטים ולא מחכה לסופו.
על זה המליצו אחרי ארי ולא אחרי אשה, שיחזור בתשובה אחרי חודש אב שמזלו אריה ולא יזכר אחרי אלול שמזלו בתולה

דיבר איתי כעת אחד מזקני ירושלים ואמר לי בשם ר' מיילך, שהעולם טועה לומר רא''ה ר''ת ראה אלול הגיע, ולא היא אלא צ''ל ראה אלול הולך, שכל רגע יחשוב שעוד שניה נגמר אלול ואני אנה אני בא
חשבתי לומר ע"ד זו, דורשי רשומות אמרו ש'אב' ראשי תיבות 'אלול בא', אך אפשר לומר שהוא ראשי תיבות 'אלול בורח', לנצל את זמני התשובה.

חזור
חלק עליון