• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

חמיו של הבית יוסף

אבי רביבו

Active member
כידוע למרן הבית יוסף היו לו שלוש נשים, ושלושה חמים (שווע"ר בלע"ז...).
יש שלושה מקומות שהוא מזכיר את חמיו. (שנים אני זוכר, את השלישי לא...).
מי הם והיכן הם מוזכרים.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
פִּתָרוֹן
כידוע למרן הבית יוסף היו לו שלושה נשים, ושלושה חמים (שווע"ר בלע"ז...).
מי הם והיכן הם מוזכרים.
1. רבי יצחק סבע מוזכר בבית יוסף או"ח סי' תכ"ה וז"ל: "ומורי חמי הר"ר יצחק סבע ז"ל טען עליהם וכו'".

2. רבי חיים ן' אלבלג מוזכר בב"י או"ח סי' שמ"ג וז"ל: "וכיוצא בזה מצאתי שכתב מורי חמי הרב החסיד הגדול ה"ר חיים ן' אלבלג ז"ל וכו'".

3. רבי זכריה זעכשיל אשכנזי מוזכר בתשובות אבקת רוכל סי' כ"ט וז"ל: "שאלות שאלני מורי חמי, הרב המובהק השלם כמוה"ר זכריה זעכשיל אשכנזי נר"ו וכו'".

גילוי נאות, נלקח מעבודה של בתי תחי'
כידוע למרן הבית יוסף היו לו שלושה נשים, ושלושה חמים (שווע"ר בלע"ז...).
מי הם והיכן הם מוזכרים.
1. רבי יצחק סבע מוזכר בבית יוסף או"ח סי' תכ"ה וז"ל: "ומורי חמי הר"ר יצחק סבע ז"ל טען עליהם וכו'".

2. רבי חיים ן' אלבלג מוזכר בב"י או"ח סי' שמ"ג וז"ל: "וכיוצא בזה מצאתי שכתב מורי חמי הרב החסיד הגדול ה"ר חיים ן' אלבלג ז"ל וכו'".

3. רבי זכריה זעכשיל אשכנזי מוזכר בתשובות אבקת רוכל סי' כ"ט וז"ל: "שאלות שאלני מורי חמי, הרב המובהק השלם כמוה"ר זכריה זעכשיל אשכנזי נר"ו וכו'".

גילוי נאות, נלקח מעבודה של בתי תחי'

פִּתָרוֹן
יפה!!!
לפני שנים אמרו לי את זה ולא זכרתי היכן....
יישר כח!

חזור
חלק עליון