• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חנוכה לקנות שמן זית מבית הבד האם זה חומרא

א.א

Well-known member
שמעתי מחקלאי ויהודי שיש לו בית הבד
שהיום השמן זית שמוכרים אינו 100% שמן זית
מצד שני המומחים במחשב הצאט] אומר שזה שמן טהור
מישו יודע מה האמת

שמעתי מחקלאי ויהודי שיש לו בית הבד
שהיום השמן זית שמוכרים אינו 100% שמן זית
מצד שני המומחים במחשב הצאט] אומר שזה שמן טהור
מישו יודע מה האמת
יש לחלק הא בסתם שמן זית שידוע לכל שמעורבב הוא ! אפילו תמצי כתוב עליו 100% שמן זית אמרינן שאין הנחתום וכו'..
שאני איכא אי מצינן חותמת של מועצת תו איכות שמן הזית הישראלי שידוע בכולי עלמא דאין משובח ממנו בכל העולם ללא גוזמא כלל!

יש לחלק הא בסתם שמן זית שידוע לכל שמעורבב הוא ! אפילו תמצי כתוב עליו 100% שמן זית אמרינן שאין הנחתום וכו'..
שאני איכא אי מצינן חותמת של מועצת תו איכות שמן הזית הישראלי שידוע בכולי עלמא דאין משובח ממנו בכל העולם ללא גוזמא כלל!
לאיזה חברות יש?

לאיזה חברות יש?
חפש את התמונה הזאת רוב הבקבוקים הזולים אין להם את זה והם גם לא מיוצרים בארץ ישראל
שמן זית אמיתי מיוצר כאן ותוודא שיש לו את החותמת הזאת

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-12-01 201940.png
    צילום מסך 2025-12-01 201940.png
    49.5 KB · צפיות: 0
יישר כח
משו לא ברור לי
מי יש חשש שיוסיף דברים אחרים בבקבוק היצרן
אין פיקוח על זה שיתפסו אותם
ואם אני יקנה מבית הבד הבנתי שיש זמן שצריך לחכות "שהשמרים ירדו \
ולאיזה חברה יש תו תקן
כי מה שמוכרים בסופר לא נראה לי שיש

יישר כח
משו לא ברור לי
מי יש חשש שיוסיף דברים אחרים בבקבוק היצרן
אין פיקוח על זה שיתפסו אותם
ואם אני יקנה מבית הבד הבנתי שיש זמן שצריך לחכות "שהשמרים ירדו \
ולאיזה חברה יש תו תקן
כי מה שמוכרים בסופר לא נראה לי שיש
אכן בשמנים המיובאים וגם אלה שבארץ החוק מאפשר לערבב ועדיןם לקרוא לזה שמן זית עד גבול מסוים!
למועצת השמן זית הישראלי יש מוניטין בכל העולם [מה שגורם לשמן השית הישרלאי להיות מספר 1 בעולם כולו] ולכן הם עורכים בדיקות מטעמם שאכן השמן מקורי ולא מעורבב ונעשה בתנאים נאותים מבחינת איכות וכו'
החברות הטובות - תמצא שמחירם גבוה מאוד לדוגמא יד מרדכי ...
תחפש סופר משכבד עצמו ומביא שמן איכותי ולא הני ערבוביא
בית בד מכובד מסנן היטב את החלקיקים ובכל זאת צריך לבדוק את נשוא השמרים - כי אין שמרים מאחר והיום הזית נטחן שלם יחד עם הגרעין ולאחר מכן יש תהליך שמפריד ביניהם

קבצים מצורפים

• 1764680230311.png
    1764680230311.png
    66 KB · צפיות: 0
אכן בשמנים המיובאים וגם אלה שבארץ החוק מאפשר לערבב ועדיןם לקרוא לזה שמן זית עד גבול מסוים!
למועצת השמן זית הישראלי יש מוניטין בכל העולם [מה שגורם לשמן השית הישרלאי להיות מספר 1 בעולם כולו] ולכן הם עורכים בדיקות מטעמם שאכן השמן מקורי ולא מעורבב ונעשה בתנאים נאותים מבחינת איכות וכו'
החברות הטובות - תמצא שמחירם גבוה מאוד לדוגמא יד מרדכי ...
תחפש סופר משכבד עצמו ומביא שמן איכותי ולא הני ערבוביא
בית בד מכובד מסנן היטב את החלקיקים ובכל זאת צריך לבדוק את נשוא השמרים - כי אין שמרים מאחר והיום הזית נטחן שלם יחד עם הגרעין ולאחר מכן יש תהליך שמפריד ביניהם
אתה בטוח שליד מרדכי יש את התו הזה? לפי מה שזכור לי אין להם. בנוסף יד מרדכי מוכרים גם מייבוא מספרד / איטליה כמדומני כבר עדיף לקנות של רמי לוי ב20 שקל מספרד. מתחילת המלחמה נהיה קשה להשיג שמן זית איכותי בגלל שהפועלים הם ערבים ואין להם אישורים.. מה שנתקלתי לאחרונה עם התווית הזאת זה היה של אנשי הזית.

חזור
חלק עליון