• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

יפה ללב

אושרי רביב

Well-known member
שלום רב לאוהבי תורתך
אם יש למישהו יפה ללב החדש עם גיליונות מרן אשמח לדעת
כי שם קיבצו את כל היפה ללב לפי הסימנים, לא כמו החלקים הקודמים שבכל חלק היה על כל הסימנים.
בהלכות סוכה סימן תרלט נאמר לי שכתב היפה ללב לגבי מה שהעלינו כאן בעבר לגבי מסכת סוכה, שהיא שמירה לאדם.
אשמח לדעת ראשית כל למי יש גישה לספר זה, כי דווקא אותו חסר אצלנו בכולל...
ועל ידי זה, אוכל בס"ד להגיע לאותו המקור.
תודה רבה!

שלום רב לאוהבי תורתך
כי שם קיבצו את כל היפה ללב לפי הסימנים, לא כמו החלקים הקודמים שבכל חלק היה על כל הסימנים.
בהלכות סוכה סימן תרלט נאמר לי שכתב היפה ללב לגבי מה שהעלינו כאן בעבר לגבי מסכת סוכה, שהיא שמירה לאדם.
תודה רבה!
Thread 'מסכת סוכה' https://forum.moreshet-maran.com/threads/מסכת-סוכה.853/

שלום רב לאוהבי תורתך
תודה רבה!
Screenshot_20211012-150625~2.jpg

הרבנית אהובה ארד- Rabanit Ahuva Arad סגולות מיוחדות לחג הסוכות ביהדות יש שלל סגולות. כך למשל, תלמידיו של האר"י הקדוש, גורי האר"י, כתבו שמי ששמח וטוב לב במשך חג הסוכות – יראה שנה מבורכת ויפה, מה שמלבד הסגולה שבו, מדובר גם במצווה חשובה, להיות בשמחה בחג. בנוסף, חז"ל כותבים שהישיבה בסוכה מסוגלת לאריכות ימים, וזו גם סגולה להיפקד בילדים, למי שלא מצליחה להרות. כמו כן, הסוכה היא סגולה לרפואה וגם סגולה לחכמה. כשנכנסים לסוכה, כדאי לנשק את דפנות הכניסה ולומר: "סכותה לראשי ביום נשק", וזו סגולה לשמירה ולהגנה. גם מי שיש לו מחלוקת – מומלץ שילמד את מסכת סוכה, בתוך הסוכה. ובאופן כללי, כל מי שרוצה ישועה – יכול לתלות בקבוק יין בסוכה ולשמור אותו לשמחות, למשל, לחנוכת בית למי שרוצה לקנות בית, לברית למי שרוצה בנים, לחתונה למי שרוצה להתחתן ועוד. כמו כן, בסיום החג, אחרי שכבר אין לנו צורך בארבעת המינים, מי שרוצה לידה קלה - מומלץ לה לנשוך את הפיטם של האתרוג.
שילוב בין רוח לגשמיות ה"שפת אמת" כותב שסוכות זה זמן מיוחד, שמלבד היציאה מהשגרה ומהמרחב הפרטי שלנו, שאמורה לעורר אותנו להתבוננות, סוכות הוא חג שמהווה חיבור בין גשמיות ורוחניות. בניגוד לכיפור למשל, שבו אנחנו מבטלים את הגשמיות שלנו, לא אוכלים ושותים וכל שאר האיסורים, בסוכות אנחנו משלבים. מצוות הסוכה מחייבת שמחה ויופי, ואפילו כתוב שאדם צריך לפאר את הסוכה שלו כאילו היה זה ביתו ממש, ולהכניס אליה את הכלים והרהיטים היפים ביותר שברשותו בסוכות יש לנו גם מצווה ללבוש בגדים נאים

מי שפתח את הנידון לגבי סוכה זה אני, לכן כתבתי מה שדנו כבר.
ולגבי היפה ללב ביקשתי מקור, איך הגענו למקורות מרבניות למיניהן ועוד דרשה שלימה?
אני סך הכל צריך את המקור מספר יפה ללב. בלי לסטות מהנושא בבקשה.
תודה רבה!

מי שפתח את הנידון לגבי סוכה זה אני, לכן כתבתי מה שדנו כבר.
ולגבי היפה ללב ביקשתי מקור, איך הגענו למקורות מרבניות למיניהן ועוד דרשה שלימה?
אני סך הכל צריך את המקור מספר יפה ללב. בלי לסטות מהנושא בבקשה.
תודה רבה!
"סכותה לראשי ביום נשק"
זה המקור, וכן כתיב וסוכה תהיה לצל יומם רמז להגנה, לא מספיק?

נערך לאחרונה:
"סכותה לראשי ביום נשק"
זה המקור,לא מספיק?
ויש להוסיף הרי דעת רבי אליעזר בתלמוד -שתולה את קביעת חג הסוכות בנסים של ענני הכבוד שהגנו וסככו על ישראל בפרט לבל יכם שרב ושמש.ע"כ.
ואם כן יש יותר ראיה מוחצת מזה שהסוכה הוי שמירה לאדם,וקל וחומר מי שלומד מסכת סוכה לדעת איך הדינים של הסוכה ודאי שיהיה לו שמירה דתורה מגנא ומצלא יותר מהמצווה עצמה וכל חפציך לא ישוו בה כידוע שהפירוש שכל המצוות לא שוות לערכה של תורה,וכמו שאמרו חז"ל עברה מכבה מצווה ואין עברה מכבה תורה.
והנלע"ד כתבתי

שלום רב לאוהבי תורתך
תודה רבה!
בדפוס חדש זה נמצא בסימן הנז' באות ג'.
עמוד קלח.

לאהבת כבוד תורתו ביקשתי מאחד הנערים שיצלם ספר זה והרי שלך לפניךהצג קובץ מצורף 2263
ראשית כל אין בפי מילים איך להודות לך.
אך עדיין, אני מחפש לגבי מסכת סוכה, ואמרו לי שכן כתב היפה ללב. באות ג המצוין כאן, כתב לגבי שינה בסוכה עצמה, שהיא השמירה. ולא לגבי מסכת סוכה...

כבודו מחפש מקור ביפה ללב שכותב שללמוד מסכת סוכה היא שמירה?
לא מצאתי ביפה ללב שכותב דבר כזה, ואולי אחרים (מצ"ב), אך לא מצאתי ביפה ללב שכותב לעניין לימוד מסכת סוכה...

קבצים מצורפים

• ללמוד מסכת סוכה.PDF
    634.4 KB · צפיות: 5
כבודו מחפש מקור ביפה ללב שכותב שללמוד מסכת סוכה היא שמירה?
לא מצאתי ביפה ללב שכותב דבר כזה, ואולי אחרים (מצ"ב), אך לא מצאתי ביפה ללב שכותב לעניין לימוד מסכת סוכה...
תודה על המקורות

זה עתה ראיתי בספר "יומא טבא" בעמוד ת ואילך שכותב דברים נפלאים וסגולות לימוד מסכת סוכה, ושם הביא מכמה קדמונים וז"ל: סגולה למי שדינים שורים עליו, מחלוקת או שאר יסורים רח"ל, ילמוד מסכת סוכה וינצל מכל רע, בדוק ומנוסה, והסימן כי יצפנני בסכה וגו'. ע"כ.
ועיי"ש עוד כמה מעלות רבות וטובות.

חזור
חלק עליון