Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
נוֹרמָלִי
אני חושב שיש ראיה ברורה לדחות את החידוש של הרמ"א מסימן קיט לגבי אות אחת בטבריה שכתיבה היא שמחוסרת קריבה מדברי הר"י שם [בדברי ר"ת הסתפקתי בכורח הפשט אבל אני באמת רואה שזה כמו שכתבתה] אצטט את הר"יר"י אומר דודאי גבי כתיבה אית לן למימר מחוסר קריבה לאו כמחוסר מעשה דמי אבל הוצאה לא הויא עד דמייתי תרוייהו לרשות אחדאם יש לי דף שיש עליו אותיות רשומות ואני קוצץ אותו באמצע ומפרידן אז כמו שבהוצאה אין שינוי בגוף הדבר כ"ה כאן שהאות בעיניה עומדת מ"מ אם מוציאן לב' רשויות הוא פטור ולא חשבינן להם כסמוכות וי"ל שכ"ה במחיקה אם מרחיק ב' האותיות זו מזו אינן כסמוכות דמי דווקא גבי כתיבה י"ל כן כיוון דאיתעביד מלאכה שלמה ורק חסר קריבה בעלמה אמ' דמחוסר קריבה לאו כמעשה מ"מ אם מרחיקן אזי לא חשבינן להם שוב כסמוכות אע"ג שכל אחת בעיניה עומדת דא"כ יש לך פה לאו ניתק חדש לעשה מדרבנןמ"מ צ"ע מה אתה חושבע' אבנ"ז סי' ר"י שהביא ראיה מהתם לגבי חצי אותיות ונראה לי שהיה לו להביא ראיה זו שיותר חזקה היא עכ"פ אלא שהוא דיבר על ספרים ובהא אפשר לדון את זה כמו דלת הנסגרת וכו' ולכן לא שייך מחיקה כ"כ משא"כ במפריד עוגה שהיא גוף אחד [כמוש"כ בשו"ת הרמ"א דאפשר דשרי וכו'] ודאי שייך שם מחיקה ע"ז ונראה לי שאבנ"ז הבין שהרמ"א לא התיר באמת בעוגה ולכן לא הקשה את הקושייה הזאת ע"ז
אני חושב שיש ראיה ברורה לדחות את החידוש של הרמ"א מסימן קיט לגבי אות אחת בטבריה שכתיבה היא שמחוסרת קריבה מדברי הר"י שם [בדברי ר"ת הסתפקתי בכורח הפשט אבל אני באמת רואה שזה כמו שכתבתה] אצטט את הר"י
ר"י אומר דודאי גבי כתיבה אית לן למימר מחוסר קריבה לאו כמחוסר מעשה דמי אבל הוצאה לא הויא עד דמייתי תרוייהו לרשות אחד
אם יש לי דף שיש עליו אותיות רשומות ואני קוצץ אותו באמצע ומפרידן אז כמו שבהוצאה אין שינוי בגוף הדבר כ"ה כאן שהאות בעיניה עומדת מ"מ אם מוציאן לב' רשויות הוא פטור ולא חשבינן להם כסמוכות וי"ל שכ"ה במחיקה אם מרחיק ב' האותיות זו מזו אינן כסמוכות דמי דווקא גבי כתיבה י"ל כן כיוון דאיתעביד מלאכה שלמה ורק חסר קריבה בעלמה אמ' דמחוסר קריבה לאו כמעשה מ"מ אם מרחיקן אזי לא חשבינן להם שוב כסמוכות אע"ג שכל אחת בעיניה עומדת דא"כ יש לך פה לאו ניתק חדש לעשה מדרבנן
מ"מ צ"ע מה אתה חושב
ע' אבנ"ז סי' ר"י שהביא ראיה מהתם לגבי חצי אותיות ונראה לי שהיה לו להביא ראיה זו שיותר חזקה היא עכ"פ אלא שהוא דיבר על ספרים ובהא אפשר לדון את זה כמו דלת הנסגרת וכו' ולכן לא שייך מחיקה כ"כ משא"כ במפריד עוגה שהיא גוף אחד [כמוש"כ בשו"ת הרמ"א דאפשר דשרי וכו'] ודאי שייך שם מחיקה ע"ז ונראה לי שאבנ"ז הבין שהרמ"א לא התיר באמת בעוגה ולכן לא הקשה את הקושייה הזאת ע"ז