• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

כמה קריאות שמעתם בזכור

לביא

Well-known member
ידוע שמדי שנה כשמגיע פרשת זכור מהדרים לשמוע אותה לא רק בס״ת ספרדי/אשכנזי כל אחד לפי עדתו למצווה מן המובחר (יחו״ד ח״ב סי׳ג), וכן מהדרים לשמוע אותה בכמה ניגונים.
תמיד היה ידוע לי שמהדרים לשמוע אותה בניגון ספרדי (מרוקאי לרוב), תימני ואשכנזי. בבית כנסת שהייתי השנה חידשו 3 ניגונים - מרוקאי, כורדי ועוד איזה ניגון, בנוסף לתימני ואשכנזי, בסה״כ 5 קריאות. והדבר עורר לי מעט תימה כמה קריאות שומעים אנשים בד״כ. (במיוחד לאור טורח ציבור)

ידוע שמדי שנה כשמגיע פרשת זכור מהדרים לשמוע אותה לא רק בס״ת ספרדי/אשכנזי כל אחד לפי עדתו למצווה מן המובחר (יחו״ד ח״ב סי׳ג), וכן מהדרים לשמוע אותה בכמה ניגונים.
תמיד היה ידוע לי שמהדרים לשמוע אותה בניגון ספרדי (מרוקאי לרוב), תימני ואשכנזי. בבית כנסת שהייתי השנה חידשו 3 ניגונים - מרוקאי, כורדי ועוד איזה ניגון, בנוסף לתימני ואשכנזי, בסה״כ 5 קריאות. והדבר עורר לי מעט תימה כמה קריאות שומעים אנשים בד״כ. (במיוחד לאור טורח ציבור)

משה שפיר קאמרת!!!
גם אני מעולם תמהתי על מנהג זה, מילא בנוסח אשכנזי או חסידי אבל בתוך הנוסח הספרדי מה יתן לך ומה יוסיף לך? ביחוד שיש בזה טורח ציבור. אולי זה ענין שכל אחד רוצה להשמיע שגם הוא יודע לקרוא ושלא ישכחו שיש עוד עדה כזו או אחרת שהרי המבטא הוא אותו מבטא לא מעלה ולא מוריד. וכי בניגון יש נ"מ??? או שזה עצבים = נערווים בלע"ז..

ומאי שנא מק"ש?!!!
שמעתי פעם אחת, בנוסח הרגיל - ירושלמי, מקווה שיצאתי יד"ח.
זה לעניין הידור לא לעניין לצאת יד״ח.
משה שפיר קאמרת!!!
גם אני מעולם תמהתי על מנהג זה, מילא בנוסח אשכנזי או חסידי אבל בתוך הנוסח הספרדי מה יתן לך ומה יוסיף לך? ביחוד שיש בזה טורח ציבור. אולי זה ענין שכל אחד רוצה להשמיע שגם הוא יודע לקרוא ושלא ישכחו שיש עוד עדה כזו או אחרת שהרי המבטא הוא אותו מבטא לא מעלה ולא מוריד. וכי בניגון יש נ"מ??? או שזה עצבים = נערווים בלע"ז..
אכן, באותה מידה יביאו ג׳ ספרי תורה, אחת ספרדי אחד תימני ואחד ליטאי.
עד היום הכרתי רק להחמיר לשמוע בניגון אשכנזי ותימני, זה באמת היה חידוש בשבילי.

לענ"ד כל היד המרבה זה רק באוירה של פורים ולא שחושבים שיש בזה תועלת
אצלינו הגבאי הלץ הכריז שאם יש עוד מישהו שרוצה לקרוא שיבוא ויקרא
ואכן קראו ירושלמי מרוקאי ותימני [השנה לא היה אשכנזי ב"ה] ובד"כ יש גם ג'רבאי אחד שקורא בצורה שגורמת לעמלק להתחרט על מה שעשה לנו
ומנהג רבותינו היה לקרוא רק ירושלמי ותו לא

חזור
חלק עליון