• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

לימוד מקדים של הגמרא לפני הבית יוסף

דחוף !
אני צריך עזרה דחוף אני מתחיל ללמוד חושן ג והייתי רוצה לפני הבית יוסף ללמוד את הגמרא שהוא מביא , האם יש דרך או ספר או דבר דומה שמראה מקומות לכל סימן וסעיף איזה גמרא צריך ללמוד כדי שאני אוכל ללמוד בקלות יותר את הבית יוסף .
בעיקר אני צריך איזה מסכת דף ועמ' ,ולא המקורות עצמם כי אני ממילא משתמש בממשק במחשב.

דחוף !
אני צריך עזרה דחוף אני מתחיל ללמוד חושן ג והייתי רוצה לפני הבית יוסף ללמוד את הגמרא שהוא מביא , האם יש דרך או ספר או דבר דומה שמראה מקומות לכל סימן וסעיף איזה גמרא צריך ללמוד כדי שאני אוכל ללמוד בקלות יותר את הבית יוסף .
בעיקר אני צריך איזה מסכת דף ועמ' ,ולא המקורות עצמם כי אני ממילא משתמש בממשק במחשב.
באר הגולה

בברכת התורה

ומה עשית עד עכשיו ???

דחוף !
עיצה טובה קמ"ל מנסיון, אם אתה באמת רוצה להצליח, שיהיה לך ש"ס קטן לידך, ושיהיה שלך פרטי, ותשתמש בו ככל האפשר כמה שיותר. ותדגיש בו כל דבר יסודי, וכך תדע את היסודות באמת בצורה טובה בע"ה.
וחפץ ה' בידך יצלח!
ואמר רבי ישמעאל: הרוצה שיחכים - יעסוק בדיני ממונות, שאין לך מקצוע בתורה יותר מהם (בבא בתרא דף קעה עמוד ב).

לא הבנתי למה לא ללמוד את הסוגיות שהבית יוסף בעצמו מציין? כך הרגילונו רבותינו משנים קדמוניות לפתוח כל סוגיא שהוא מביא ללמוד עם הר"ן והרא"ש ובד"כ רשב"א ורמב"ן לפי הזמן והדעת
אני חושב שבגמרות הוא לא מדלג על שום סוגיא, משא"כ בראשונים היום מצאתי בב"י חו"מ שהוא ציין רק לגמ', בעוד שהנושא תלוי במח' הרמב"ם והסמ"ג ובשו"ע פסק כסמ"ג ולא כרמב"ם למרבה הפלא

בלימודי דיינות מהיכן כדאי להתחיל מחושן א' ב' או ג' או בכלל מחושן משפט
ללמוד בכולל דיינות. אין שום דרך אחרת להגיע לשימוש דיינים ופרקטיקה בלי כולל עם רב מומחה מעליו.
(הכולל שלי מונהג על פי האב״ד הרב אלחנן פרץ.)

ללמוד בכולל דיינות. אין שום דרך אחרת להגיע לשימוש דיינים ופרקטיקה בלי כולל עם רב מומחה מעליו.
(הכולל שלי מונהג על פי האב״ד הרב אלחנן פרץ.)
זה מאוד תלוי איזה כולל, בזמננו היו אומרים, אני עוזב את הכולל ומתחיל ללמוד...
כי יש חלק מהכוללים שמתעכבים הרבה וייקח עשרות שנים לסיים חושן משפט, ובמקומות כאלה הרבה מתייאשים באמצע. ולכן צריך לבחור מראש כולל שלומדים בקצב טוב עם הבנה בעיקרי הסוגיות. וגם קצת עיון.
ומנסיון, זה כמעט לא אפשרי לפתוח את כל הגמרות וללמוד את כל הסוגיות בעיון חזק, אלא תחילה יש ללמוד בקצב, עם הבנה טובה ועיון מידי פעם, בעיקר בדברי הקצות ונתיבות. וכאשר נדרשים לעניין הלכה למעשה, לעיין בפנים בעיון חזק ולכתוב תשובות בנושאים האלה.

הגמרות וללמוד את כל הסוגיות בעיון חזק, אלא תחילה יש ללמוד בקצב, עם הבנה טובה ועיון מידי פעם, בעיקר בדברי הקצות ונתיבות. וכאשר נדרשים לעניין הלכה למעשה, לעיין בפנים בעיון חזק ולכתוב תשובות בנושאים האלה.
בקיצור לא באמת לדעת רק מלמעלה.. (כמה חבל אולי זה הנסיון שלך אבל חבל שזו תהיה המלצה)

זה מאוד תלוי איזה כולל, בזמננו היו אומרים, אני עוזב את הכולל ומתחיל ללמוד...
כי יש חלק מהכוללים שמתעכבים הרבה וייקח עשרות שנים לסיים חושן משפט, ובמקומות כאלה הרבה מתייאשים באמצע. ולכן צריך לבחור מראש כולל שלומדים בקצב טוב עם הבנה בעיקרי הסוגיות. וגם קצת עיון.
ומנסיון, זה כמעט לא אפשרי לפתוח את כל הגמרות וללמוד את כל הסוגיות בעיון חזק, אלא תחילה יש ללמוד בקצב, עם הבנה טובה ועיון מידי פעם, בעיקר בדברי הקצות ונתיבות. וכאשר נדרשים לעניין הלכה למעשה, לעיין בפנים בעיון חזק ולכתוב תשובות בנושאים האלה.
כשליד הראש כולל יש רב חזק שמגיע להדריך את האברכים ולהעביר שיעור בחומר הנלמד, אין מציאות יותר טובה.
ובנוסף צריך הרבה פרקטיקה ושימוש דיינים בשביל להיות דיין, זה לא חכמה רק לדעת כל חו״מ.

כשליד הראש כולל יש רב חזק שמגיע להדריך את האברכים ולהעביר שיעור בחומר הנלמד, אין מציאות יותר טובה.
ובנוסף צריך הרבה פרקטיקה ושימוש דיינים בשביל להיות דיין, זה לא חכמה רק לדעת כל חו״מ.
זה תלוי מאוד ברמה של ראש הכולל. ואכן, ללא שימוש, אין אפשרות לדעת באמת כמו שצריך.

חזור
חלק עליון