• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.
  • לקראת מועד הבחינות לרבנות (אב תשפ"ה) "פורום מורשת מרן" שמח לבשר על פתיחת פורום מיוחד: "תשובות למבחני הרבנות", בו תוכלו להעלות תשובות שכתבתם על מבחנים קודמים. >> לקריאת התקנון לחצו כאן. >> לכניסה לפורום המיוחד לחצו כאן.

מאיזה גיל אפשר ללמוד מסכת סוטה/נדה?

יש פולמוס לגבי מסכת כתובות, שי''א לדלג על הסוגיות המסוימות, ואנחנו למדנו הכל בישיבה ללא שום חשש
ותתפלאו לשמוע שכעת אני לומד מידי פעם עם בחורים צעירים מסכתות יותר 'בעייתיות' ואני מסביר להם מה זה הדם והטומאה וכו' ברמה שמתאימה להם, והכל לפי הענין

ותתפלאו לשמוע שכעת אני לומד מידי פעם עם בחורים צעירים מסכתות יותר 'בעייתיות' ואני מסביר להם מה זה הדם והטומאה וכו' ברמה שמתאימה להם, והכל לפי הענין
בדרך כלל אפשר להסביר לילדים ונערים שעריות פירוש לא להתחתן עם נשים שאסור להתחתן איתן, וכן על זה הדרך
אבל לפעמים זה נהיה קצת קשה לא להסביר נכון ביחוד בבחור בוגר

כתובות ט. כל הישיבות לומדים עם כל הלומדות
ומרוב שעסוקים בשויא אנפשיה ודין ס''ס לא עסוקים בדברים טכניים יותר מידי
נכון. רוב האנשים לא חושבים על פריצות אלא על הסוגיה עצמה (עד כדי כך שהיו מקרים שבחורים דיברו בלימוד באוטובוס על פתח פתוח מצאתי, או פלוני רבעני לרצוני, למישהו היה צריך להסביר להם שכדאי ללמוד בשקט או להחליף נושא. וזה מעיד שהם לא חשבו שיש בזה משהו בעייתי אלא התמקדו בלמדנות)

כתובות ט. כל הישיבות
החידוש הוא שיש ישיבות קטנות מסויימות שלומדים סוגיות אלו...
בס' תורת ההרהור מובא ששאל את הגרח"ק והשיב ש"תורה אינה מזיקה", ובחור צעיר יכול ללמוד מס' נידה.
וכ"ה בדרך שיחה (ח"א עמ' פ) לענין מס' כתובות.
ועל כגון דא יש להליץ דברי הגמ' בכמה דוכתין, 'דברי תורה אינם מטמאים"...

נכון. רוב האנשים לא חושבים על פריצות אלא על הסוגיה עצמה (עד כדי כך שהיו מקרים שבחורים דיברו בלימוד באוטובוס על פתח פתוח מצאתי, או פלוני רבעני לרצוני, למישהו היה צריך להסביר להם שכדאי ללמוד בשקט או להחליף נושא. וזה מעיד שהם לא חשבו שיש בזה משהו בעייתי אלא התמקדו בלמדנות)
גם לי זה קרה בבחרותי...
ואגב שמעתי שבישיבות החסידיות מדלגים ע''ז
וחבל מאד
מי שזכה לטעום כתובות ט. באיזה חורף טוב
געוואלדיג'

חזור
חלק עליון