• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מברכים מעומק הלב

בסיעתא דשמיא

Well-known member
ברצוננו לברך מעומק הלב את ידידנו @רב פעלים לתורה ולזיכוי הרבים הרב @מורשת מרן רבי אליהו דניאל אוזן על כל הפעילות שעושה למען הגדלת מורשתו של מרן זיע"א, ויבדלחט"א מרן שליט"א
וכן את ר' @בנימין לוריא ואת ר' @ישיבישער של מרן על כל מה שעושים בפורום!

תמשיכו הלאה לזכות את הרב(נ)ים!

נערך לאחרונה:
ברצוננו לברך מעומק הלב את ידידנו הרב @מורשת מרן על כל הפעילות שעושה למען הגדלת מורשתו של מרן זיע"א, ויבדלחט"א מרן שליט"א
וכן את ר' @בנימין לוריא על כל מה שעושה בפורום!
גא"מ ייש"כ גדול וחיילכם לאורייתא!!!!!

גם אני מצטרף לברך מעומק הלב את הרב הגדול מעוז ומגדול הרב מורשת מרן שפועל לילות כימים ללא ליאות למען מורשתו של אבינו רועינו ובנא כרעא דאבוה ממשיך דרכו בעוז ובגבורה מרן בעל הילקוט יוסף שליט"א יישר כוחו ויזכה לראות רוב ברכה בעמלו בפריחת ושגשוג הפורום המרומם הזה שיעלה מעלה מעלה לברר מקחו של צדיק וכל עניני התורה וההלכה וההשקפה
וכן ברכה מיוחדת להרב הגדול מעוז ומגדול הרב בנימין לוריא אשר פקיע שמיה בכל קצוות הפורום הנכבד הזה בידעונותו ובבקיאותו הרחבה בכל מרחבי התורה וממש משביח ומעלה את הרמה חזק וברוך וימשיך לראות ברכה בכל עמלו וכל אשר הוא עושה השם מצליח בידו

נערך לאחרונה:
כבר אמרו חז"ל כלום אב מעיד על בנו, וגם אני אומר, וכי אני יכול להעיד על אדם יקר ונעלה כפי הרב @מורשת מרן ? אבל אומר רק מילים אחדות.
אשרי מי שעמלו בתורה. אני רואה את הפעילות שלו, וברוך ה' נהנה מאוד מהפעילות שלו. פעילות יקרה ונעלית, לתורתו ומורשתו של מרן בגאון. ויהי רצון שכל הקמים עליו ה' יתברך יפר עצתם ויקלקל מחשבתם וישיב להם גמולם בראשם. יעלה ויתעלה בתורה ויראת שמים. והגדלת זיכוי הרבים לגאון ולתפארת.
וכן הרב @בנימין לוריא היקר, אשרי ר' בנימין, אשר ביודעו ומכירו קאמינא, כי הינו צנוע ומעלי, וזוכה לזכות את הרבים בגאון ותפארת מידי פעם בפעם.
כן, אם הפתיחה מוכרת לכם, אז הנה. תהנו מהשיר על הדרך:

כבר אמרו חז"ל כלום אב מעיד על בנו, וגם אני אומר, וכי אני יכול להעיד על אדם יקר ונעלה כפי הרב @מורשת מרן ? אבל אומר רק מילים אחדות.
אשרי מי שעמלו בתורה. אני רואה את הפעילות שלו, וברוך ה' נהנה מאוד מהפעילות שלו. פעילות יקרה ונעלית, לתורתו ומורשתו של מרן בגאון. ויהי רצון שכל הקמים עליו ה' יתברך יפר עצתם ויקלקל מחשבתם וישיב להם גמולם בראשם. יעלה ויתעלה בתורה ויראת שמים. והגדלת זיכוי הרבים לגאון ולתפארת.
וכן הרב @בנימין לוריא היקר, אשרי ר' בנימין, אשר ביודעו ומכירו קאמינא, כי הינו צנוע ומעלי, וזוכה לזכות את הרבים בגאון ותפארת מידי פעם בפעם.
כן, אם הפתיחה מוכרת לכם, אז הנה. תהנו מהשיר על הדרך:
לכבוד מה הברכות, יש למישהו יום הולדת?
בכל אופן גם אני מצטרף כיהודה ועוד לקרא "עלו והצליחו"

הברכות הם על מה שיש כמה צרי מוחין שגורמים להם חלישות דעת וח"ו שלא יגרום להם איזה התרשלות בעבודת הקודש אנו מחויבים לחזק את ידם ותחזקנה ידם לתושיה

אם כבר אתה בא עם לומדע'ס (בלע"ז) יום הולדת לא מוסכם שזה יום משמח, יש כאלו שראו בכך יום לא כל כך טוב. וכפי שאלו דברי בעל האדרת (נפש חיה פרשת וישב עמוד קצה) "אכן בכל ליבי כעסתי על המברכים לברכני ליום הולדתי ולשמחני בו, ודבר זה אינו לרוח עם קדוש המקובל אצלינו ונוח לו שלא נברא משנברא ואם כן למה לשמוח ביום הולדתינו בטרם ידענו שהועלנו בבריאתנו רק צדיקים יכולים לשמוח... והטעם: לפי שבתורה כתוב יום הולדת את פרעה, דהיינו עבור הנכרים זהו יום גדול, ולא עבורנו. וכ"כ בשו"ת ערוגת הבושם (או"ח ח"ב סי' רטז), ובשו"ת קניין תורה בהלכה ח"ג (סי' כא) בשם האדמו"ר מקוצק, ובשו"ת דברי יציב חלק ז (ליקוטים סימן סד).
אולם שרואים את תורתו של מרן, במשך שנים רבות, אחרי שחלפו 11 שנים מפטירתו, וארגון זה של מורשת מרן קם עוד בחייו, וממשיך את תורתו ודרכו ההלכתית בגאון, מדוע לא לברך? וכבר אמרו חז"ל יהללך זר, ולא פיך. וכמה חשיבות יש לברך ולעודד את האחרים. וכתב הזוהר (ראיתיו לאחרונה, ולא זוכר כעת מקומו המדויק), כי אדם שיכול היה לומר מילים טובות לחברו ולא אמר, עתיד להיתבע על כך. אז מדוע לא לפרגן?...
וכבר אמרו חז"ל, אורח טוב מה הוא אומר. אנחנו לא משלמים אגורה, אבל מורשת מרן משלמים גם משלמים על אחזקת הפורום. ולכן גם מכאן תשובה לכאלו ששואלים מדוע לא אפשרי להעלות קבצים מסוימים, משום שזה לפי גודל השרת, והעלויות בהתאם.
מקווה שהדברים הובנו, ואם יש עוד שאלות - בשמחה :)

אם כבר אתה בא עם לומדע'ס (בלע"ז) יום הולדת לא מוסכם שזה יום משמח, יש כאלו שראו בכך יום לא כל כך טוב. וכפי שאלו דברי בעל האדרת (נפש חיה פרשת וישב עמוד קצה) "אכן בכל ליבי כעסתי על המברכים לברכני ליום הולדתי ולשמחני בו, ודבר זה אינו לרוח עם קדוש המקובל אצלינו ונוח לו שלא נברא משנברא ואם כן למה לשמוח ביום הולדתינו בטרם ידענו שהועלנו בבריאתנו רק צדיקים יכולים לשמוח... והטעם: לפי שבתורה כתוב יום הולדת את פרעה, דהיינו עבור הנכרים זהו יום גדול, ולא עבורנו. וכ"כ בשו"ת ערוגת הבושם (או"ח ח"ב סי' רטז), ובשו"ת קניין תורה בהלכה ח"ג (סי' כא) בשם האדמו"ר מקוצק, ובשו"ת דברי יציב חלק ז (ליקוטים סימן סד).
אולם שרואים את תורתו של מרן, במשך שנים רבות, אחרי שחלפו 11 שנים מפטירתו, וארגון זה של מורשת מרן קם עוד בחייו, וממשיך את תורתו ודרכו ההלכתית בגאון, מדוע לא לברך? וכבר אמרו חז"ל יהללך זר, ולא פיך. וכמה חשיבות יש לברך ולעודד את האחרים. וכתב הזוהר (ראיתיו לאחרונה, ולא זוכר כעת מקומו המדויק), כי אדם שיכול היה לומר מילים טובות לחברו ולא אמר, עתיד להיתבע על כך. אז מדוע לא לפרגן?...
וכבר אמרו חז"ל, אורח טוב מה הוא אומר. אנחנו לא משלמים אגורה, אבל מורשת מרן משלמים גם משלמים על אחזקת הפורום. ולכן גם מכאן תשובה לכאלו ששואלים מדוע לא אפשרי להעלות קבצים מסוימים, משום שזה לפי גודל השרת, והעלויות בהתאם.
מקווה שהדברים הובנו, ואם יש עוד שאלות - בשמחה :)
הסתעפות...
אבל אם כבר התחלת אז כבר נדון על זה כמדומני בפורום ויש ספר נטעי גבריאל על עניני יום הולדת

הסתעפות...
אבל אם כבר התחלת אז כבר נדון על זה כמדומני בפורום ויש ספר נטעי גבריאל על עניני יום הולדת
לא משנה. העיקר הובן. תשובה לכך שגם אם אין יום הולדת, עדיין צריך לומר מילה טובה. ואם היינו מכניסים את זה לראש טוב טוב, היינו במציאות אחרת היום. אנשים עושים חשבון אם לומר מילה טובה לבן אדם שמשקיע את כל הגוף והנשמה שלו, גוף נפש וזמן (למקובלים שנמצאים כאן...) ובמקום להודות לו, שזה מינימום, עוד באים בטענות... לא זו הדרך להתנהג כך. עד מתי בתשעה באב ניזכר בבין אדם לחברו, ואחרי זה עוד נישאל ציפית לישועה... צריך לעודד אחרים ולתמוך בהם. והראשון לכולם הוא, מרן רבנו הגדול זיע"א.
וכפי שניתן לראות כאן:

אגב היחיד כעת שעשה לייק על ההודעה שלי זה @ישיבישער של מרן וזה מראה שיש לו מידות מיוחדות. לא שאני ביקשתי כעת שיעשו לייק [וכבר נדון על זה בפורום כאן וכאן וכאן... (ע"ע ב"ל)] יישר כח.
הייתי עסוק בכתיבה. ואם כבר אתה מדבר עליו, זה כבר לכתוב מגילה עפה... יש כאן בחורים ואברכים יקרים אשר יומם ולילה עמלים בכל כוחם להמשך תורתו ומשנתו ההלכתית והשקפתית של מרן רבנו הגדול זיע"א. אני לא רוצה למנות כאן, כי זה הרבה מאוד, ואשריהם ואשרי חלקם. ומן הכלל גם למי שהזכרת, ידידנו היקר הרב אשר הינו זוכה להיות @ישיבישער של מרן והנטיעות דומים לשורשים... :)

הברכות הם על מה שיש כמה צרי מוחין שגורמים להם חלישות דעת וח"ו שלא יגרום להם איזה התרשלות בעבודת הקודש אנו מחויבים לחזק את ידם ותחזקנה ידם לתושיה
הסתעפות...
במקרה ראיתי הספר הנ'ל היום לראשונה ויש שם מעלות ממש נשגבות על יום ההולדת חבל להחמיץ.

מענין לענין באותו ענין
רש'י בפרשה: מלאכים ממש.
שמעתי, ללמדנו שחכמינו הם מלאכים ממש גם אם איננו מבינים אותם ונראה לנו שיש ביניהם מחלוקת
וזהו ממ'ש
מ
נחם מענדעל שניאורסון [הרבי מחב'ד]
מנחם מן שך [ראש הישיבה]
ואחרון חביב
מרן מלכא שליט'א

מענין לענין באותו ענין
רש'י בפרשה: מלאכים ממש.
שמעתי, ללמדנו שחכמינו הם מלאכים ממש גם אם איננו מבינים אותם ונראה לנו שיש ביניהם מחלוקת
וזהו ממ'ש
מ
נחם מענדעל שניאורסון [הרבי מחב'ד]
מנחם מן שך [ראש הישיבה]
ואחרון חביב
מרן מלכא שליט'א
ממש עולה בגימטריא 380
יהי רבנו עובדיה עולה בגימטריא 380.

חזור
חלק עליון