• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מה עושים עם צעקות ובכיות נוראיות של תינוקות?

כאב לתינוקת שניה, אני מאד מבולבל עם סיטואציה קשה ומתישה
התינוקת בת 0.9 כנראה מפונקת ביותר, שהיא דבק לאמה, ברוב ככל הפעמים שמורידים אותה מהידים היא מתחילה בצעקות איומות מחרישות אזנים, עד שהיא מנצחת וחייבים להחזיק אותה, וזה האיום שלה אם לא מחזיקים אותה ישר מתחילה בצעקות עד שמתייאשים ולוקחים
וזה גם בזמנים אחרים שרוצה שיקחו אותה על הידים היא יכולה לשכב במיטה ולבכות שעתיים!!! ברציפות ואפי' אינה נרדמת מהצעקות ועוד ועוד
וכמובן שגם בלילות היא בוכה הרבה
וזה משבש את הסדר וגונב הרבה זמן מתפקוד הבית, חוץ מזה שמרגיז ולוקח את השלום והשלווה ועושה לפעמים כאב ראש

עכשיו השאלה 1. האם זה נורמלי והרבה תינוקות כך (צרת רבים חצי נחמה).
2. מה אפשר לעשות בכזה מצב, טיפים עיצות ורעיונות (אולי כדורי שינה שתישן יותר ואז יהיה מנוחה...)
תודה

ציטוט הגב עם ציטוט
דווח

מה עושים עם זה אני פחות יודע אך מה שאני יודע להבא שהבעיה שתינוק מתרגל לידיים ואחרי שמתרגלים אז קשה להם עם זה ....
אך לא תמיד זה בכי של ידיים לפעמים כואב להם ומה שמרגיע אותם זה ידיים אין מה לעשות לא תמיד זה מגיע מפינוק כך לענ''ד

בדרך כלל בילד ראשון יש את ה"בעיה" הזו והיא בעיה ידועה (גם לנו בילד הראשון כך היה), וודאי שנובע מפינוק יתר בתחילת הדרך. האם הייתה פעם אחת שניסיתם לתת לבכי והצרחות לעבור מבלי להישבר?
הילדה פשוט יודעת שכשהיא ממשיכה לצרוח לבכות בסוף נשברים ומרימים אותה או באים אליה. לגבי ההרמות- חייבים להיות חזקים ולא להישבר כאשר מניחים אותה, ותוך כדי לנסות ולהסיח דעתה לדברים אחרים מבלי להרים. ולגבי ההרדמות- כנ"ל, ומידי 5-10 דק' לגשת אליה ברוגע, להחזיר לה את המוצץ שנפל וכד', לדבר אליה בנחת ולצאת מבלי להתעכב כלל, ממש ביקור רגעי בלי להאריך במילים אלא רק להראות שאתם פה והכל בסדר ולצאת משם מיד, וחוזר חלילה עד שתירדם, בסוף היא תירדם אין לכם מה לדאוג. אחרי כמה פעמים כאלה הכל יתאזן. חושבני שגם הבכי שלה גורם לחוסר רוגע ותחושת לחץ מצדכם (בצדק גמור, בלי להאשים חלילה), והילדה "'קולטת" את זה והדבר אינו תורם כלל להירגעות שלה, לכן צריך להשתדל בכל תעצומות הנפש לשמור על איזון ונחת מולה.
עוד דבר מאוד חשוב- לא לבוא בהאשמות כלפי בן/בת הזוג ולחפש מי אשם בבעיה שנוצרה, אלא להיות בבעיה הזאת ביחד ולתמוך ולחזק אחד את השני.
וה' יעזור שתזכו ממנה לרוב נחת ושלווה אכי"ר.

נערך לאחרונה:
התינוקת בת 0.9 כנראה מפונקת ביותר, שהיא דבק לאמה, ברוב ככל הפעמים שמורידים אותה מהידים היא מתחילה בצעקות איומות מחרישות אזנים, עד שהיא מנצחת וחייבים להחזיק אותה, וזה האיום שלה אם לא מחזיקים אותה ישר מתחילה בצעקות עד שמתייאשים ולוקחים
וזה גם בזמנים אחרים שרוצה שיקחו אותה על הידים היא יכולה לשכב במיטה ולבכות שעתיים!!! ברציפות ואפי' אינה נרדמת מהצעקות ועוד ועוד
וזה משבש את הסדר וגונב הרבה זמן מתפקוד הבית, חוץ מזה שמרגיז ולוקח את השלום והשלווה ועושה לפעמים כאב ראש

2. מה אפשר לעשות בכזה מצב, טיפים עיצות ורעיונות (אולי כדורי שינה שתישן יותר ואז יהיה מנוחה...)
תודה

ציטוט הגב עם ציטוט
דווח
ענית בעצמך...
כיון שכל כוחה הוא האיום שלה שתתחיל בצעקות, תתנו לה כמה פעמים לצעוק בלי להתייחס אליה כלל, עד שיפוג האיום.

תודה

ציטוט הגב עם ציטוט
דווח
בד"כ זה בגלל פינוק והרגל של התינוק, וא"כ כמה פעמים שההורים מתעקשים ומנצחים (קשה מאד) פותר את הבעיה אלא אם ממשכים להרגיל לידיים.
אם זה לא עוזר, חובה לעשות בירור רפואי, ילדים עם כאבי בטן, או בעיות עיכול וכו נוטים לצרוח, וכשמרימים אותם זה נותן להם תמיכה והם נרגעים.
ידוע לי על תינוק שבלע משהו קטן וזה הכאיב לו מאד במערכת העיכול, וכן תינוקת שסבלה מצליאק, וכן תינוק שהיה לו חור קטנטן בלב ה"י וכו'
אסור להזניח!

תודה

ציטוט הגב עם ציטוט
דווח
מנסיון אישי!
תן לה לבכות בחדר כמה דקות, מדי פעם תכנס, תנגב לה את הדמעות, ותצא בחזרה תוך כדי שאתה אומר לה לילה טוב.
זה קצת קשה לשמוע את הצרחות, אך זו הדרך הכי טובה ומהירה לטפל בזה.
נ.ב. מישהו אמר לי שהוא היה נותן לילד שלו מעט יין (לא חזק מדי) וזה היה עוזר, אינני יודע אם מומלץ.

שבוע שעבר שמעתי ממקור ראשון שקיבל סגולה בדיוק לדבר הזה מאת הרב ששון מזרחי זצ"ל להחזיק את הילד בידיים ולקרוא מזמור קכו' בתהלים. למקור יש שמונה ילדים והוא אומר שניסה על כולם וזה בדוק ועובד.

חזור
חלק עליון