• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

מחלות נפש בדורות האחרונים

שמעתי מאן דהו ת"ח גדול שבדורנו זה הנסיון. וכן עיננו הרואות. ויש לדעת שזה קשה מאוד ופעמים אף יותר מחולי הגוף. והראוני השבוע כאן https://www.prog.co.il/threads/לפני-ייאוש-מחפשים-פסיכיאטר.807882
וכאן https://www.prog.co.il/threads/אשכול-מעשי-לניקית-עגבנייה-אדומה-כולנו-נרתמים-לעזרה-מעשית.809048
מקרה מזעזע כל לב!!שאח"כ גם התוודעתי אליו מקרוב יותר ומאידך את ההירתמות של הציבור בצורה מעוררת השתאות והתפעלות.

נערך לאחרונה:
נשאלתי, האם יש סיבה שדוקא בדורות אלו חולי הנפש מתגבר מאשר היה פעם.
נרווין. חששות. חרדות. פחדים ועד דרגות יותר גדולות.
ואגב באתר דורש ציון הגרב"צ מוצפי דוחף בתקופה האחרונה אך ורק לטיפול תרופתי כי הוא היחיד שעוזר.

גם השאלה הזו הגיע לרב מוצפי.
חבל שלא שאלו כמו שצריך. היו צריכים לפרט על הנרווין, והחרדות וכו'. כי זה לא בטוח שהיה בעבר. נראה שהיו יותר שלווים.

ראיתי לנכון להתערב בדו שיח הנ"ל ולהוכיח כי חולי הנפש היה בכל הדורות עיין מסכת אבות דרבי נתן "בטלה מביאה לידי שעמום" ומהו שיעמום? רש"י מפרש "שגעון" עיין במפרשים שם שכתבו בביאור החולי הנראה מדבריהם כחולי הדכאון...
אך היות ואני מתעסק בספרי רבותינו חכמי טורקיה זיע"א,
ראיתי בספרו של רבי יוסף מטראני זיע"א (המהרימ"ט בנו של המבי"ט) "צפנת פענח" דרושים על התורה ספר קצת נדיר ולא נמצא בהוצאה חדשה (ככל הידוע לי יצא בקרוב ע"י מכון זכרון אהרון) שם מביא רבי יוסף דרושים ופירושים נפלאים, ובפרשת וילך מביא רבינו בנושא חולי הנפש, צרפתי מה שהבאתי בעלון "תורה וחיים פרשת וילך מדבריו:

קבצים מצורפים

• רבינו בדרוש לפרשת וילך.pdf
    59.1 KB · צפיות: 11
ראיתי לנכון להתערב בדו שיח הנ"ל ולהוכיח כי חולי הנפש היה בכל הדורות עיין מסכת אבות דרבי נתן "בטלה מביאה לידי שעמום" ומהו שיעמום? רש"י מפרש "שגעון" עיין במפרשים שם שכתבו בביאור החולי הנראה מדבריהם כחולי הדכאון...
אך היות ואני מתעסק בספרי רבותינו חכמי טורקיה זיע"א,
ראיתי בספרו של רבי יוסף מטראני זיע"א (המהרימ"ט בנו של המבי"ט) "צפנת פענח" דרושים על התורה ספר קצת נדיר ולא נמצא בהוצאה חדשה (ככל הידוע לי יצא בקרוב ע"י מכון זכרון אהרון) שם מביא רבי יוסף דרושים ופירושים נפלאים, ובפרשת וילך מביא רבינו בנושא חולי הנפש, צרפתי מה שהבאתי בעלון "תורה וחיים פרשת וילך מדבריו:
מדוע כב' לא מעלה כאן את העלון לזיכי הרבים?
כמדומה שאינו בנמצא בירושלים.
נשמח מאוד בזה!

אולי דווקא מכיוון שהעלו את זה לדון אפשר כבר לעורר את הציבור בענין הסתרה בשידוכין בכאלה מקרים רחל
שלא להסתיר ומותב לומר כבר בשלב הבירורים שמעתי על מרקרה שההורים סיפרו זאת כלאחר יד ....... בווראט

חזור
חלק עליון