• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

השב להודעה

מצטרף להנ"ל בכל מילה, כך התחיל בדיוק מרן רבנו עובדיה זצ"ל שהתחיל להעתיק את מסכת ברכות למחברת וכולם צחקו עליו.

וכך חינך את ילדיו בדיוק באותה הדרך, כך שהילקו"י מהחלק השני והלאה של מרן שליט"א היה בגדר העתקת פסק מהליכות עולם, יחו"ד, ויבי"ע, עד שנהיה מה שניהיה. הגאולה מתעכבת בגללנו בני התורה שלא יודעים לראות בעין טובה ולפרגן לאחרים וזה, מחילה שזה מילים קצת נוקשות אבל קשה לי כבר לראות את התופעה הקשה הזו שהיא בדיוק היפך רוח התורה הקדושה, ובמקום להרים לאברך צעיר שרק מחפש כמה מילים יפות על מה שכתב, מכניסים בו כזה ארס שיורד לו החשק מלכתוב בכלל, וזו מורשת מרן זצ"ל לא רק לריב על פפושדו, במבה, וגלידה בסעודה. התורה לא ניתנה בשביל לעקוץ ולחרחר ריבים כמו שניתקע לחלק מאנשים במוחם.

ואני ממש כותב זאת מכאב, כי כשהתחלתי לכתוב בכולל האברך הכי צעיר, אין אברך 1 אפילו מתוך 30 אברכים כולל ראש הכולל, שדירבן אותי או אמר מילה טובה, רק דאגו להשמיע שביום יוצאים עשרות ספרים וחלקם שוכבים במדפים, ושרוב האברכים היום לא מחדשים מילה אלא רק מלקטים וחבל על ההשקעה והאנרגיות, או שיש כאלו שהתלבש עליהם היצר בטענה של יראי שמים אז מי היום כותב לשם שמים כולם עושים זאת כדי להתגדל, בקיצור כל מי שאמר את כל הטענות האלה עדין יושב בכולל ומנייס על המעונות, על הגיוס, על התווים לפני החגים, או על טארמפ. שזכינו ברוך ה' רק בסייעתא דשמייא "ללקט" עוד 6 קונטרסים שהם הראשונים שקוראים בהם. 

אם היתה לי במה הייתי אומר זאת בכל אפשרות ובכל מקום, יה"ר שנזכה ללמוד תורה לשמה סמא דחיים ולעשות נחת לבורא יתברך.

חזור
חלק עליון