• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

סיפורים על הבן איש חי

לפני עשרות שנים מכון אורייתא בירושלים הוציא סדרת ספרים לילדים שנקראו בשם בדרכי רבותינו, האחד על הגר"א ז''ל, השני על הבעש"ט ז''ל, השלישי על החת"ס ז''ל, והרביעי על בא"ח ז''ל.
סדרה מצוינת.

יש ספר "הוד יוסף" וכן ספר "תולדות הבן איש חי" עם מאות מעשיות עם תמונות ומסמכים היסטוריים שנמכרים לכאורה בחברת אהבת שלום ירושת"ו ואני עצמי ראיתי את זה פעם ב"אור החיים סנטר" וכן יש ספר יפה שכתב הרב בניהו יששכר שמואלי מנהר שלום ירושת"ו.

יש על הבא"ח המון ספרים לא חסר, אבל אני יספר לך סיפור אחד שכנראה לא שמעת ממנו
ר' אפרים הכהן ישב בשיעור אצל הבא"ח, בא עני לבקש צדקה והגרי"ח הלך אליו והשאיר את נעליו במקומו, לקח ר' אפרים את הנעל ונישק אותה כתשמיש קדושה, לפתע בא הבא"ח ומהבהלה נפלה לו הנעל מהיד, ולמחרת צם כדין מי שנפלו מידיו תפילין...
יש לי עוד סיפורים מזקני בבל ועוד חזון למועד

ר' אפרים הכהן ישב בשיעור אצל הבא"ח, בא עני לבקש צדקה והגרי"ח הלך אליו והשאיר את נעליו במקומו, לקח ר' אפרים את הנעל ונישק אותה כתשמיש קדושה, לפתע בא הבא"ח ומהבהלה נפלה לו הנעל מהיד, ולמחרת צם כדין מי שנפלו מידיו תפילין...
שמענו ממנו כבר כאן...

כלומר, הבא"ח הוריד את מנעליו תוך כדי לימוד והשאיר אותם שם למהר אל העני שהגיע?

מהבהלה של חכם אפרים?
והנעל נפלה לחכם אפרים?

ישר כח מראש!
כן X 2
כמדומני שסיפור זה הובא גם בספר על רבי אליהו שרם

כבוד יביא עוד סיפורים כאלו
ונשמח בהם

חזור
חלק עליון