• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

סערה בשכונת שמואל הנביא ירושלים- נמצאו מערות קבורה עתיקות!!

יוסף דוד

Well-known member
אזהרה לכהנים!
בימים האחרונים נמצאו מערות קבורה עתיקות ברח' שמעון הצדיק/פיתוחי חותם ועד רח' מגן האלף בשכונת שמואל הנביא.
מדובר לפי מה שפורסם במערות שמיוחסות לכהנים קדמונים.
מה שיוצר סערה גדולה בשכונה היות וכידוע ישנם גורמים שונים שמקדמים בשכונה "פינוי בינוי" שנאסר ע"י הרבנים ובראשם מרן רבינו הראשון לציון שליט"א, מרן הרב צדקה, ומרן המרא דאתרא הגה"צ רבי יצחק כהן שזועק מזה שנים נגד התוכנית, ובין השאר הזהיר, כי מתחת בתי השכונה ימצאו מערות קבורה עתיקות, שיעכבו את הבנייה ויותירו אלפי תושבים ללא קורת גג.
נתברר כעת שחכם עדיף מנביא- ויהי לפלא!!
 
נערך לאחרונה:
אכן כבר ידוע שקללת אלוקים על המקום שבו עברו על דברי המרא דאתרא רבי יצחק כהן שליט"א
וכבר כמה מהמעורבים הגיעו לבקש סליחה ומחילה ולהתחנן על נפשם אחר שבהם או בבני משפחתם נתגלו חולאים רעים ובראשם המחלה הארורה ה"י
ואחד מהם הוא פוליטקאי מהתנועה שהבטיח המון ולא עשה כלום [ואינני כמתריס כי אני אוהב אותו אך זה המציאות] ואחד מבני משפחתו הקרובים חלה ה"י והוא התקשר לבקש מחילה ואכמ"ל
תראו איך מרן שליט"א שיבח אותו ביזדים ותבינו מה מדובר
 

 
תראו איך מרן שליט"א שיבח אותו ביזדים ותבינו מה מדובר
ראיתי לכתוב כאן בקצרה את הטעם שכך דיבר אודותיו מרן שליט"א באותו מוצאי שבת, והוא משום מעשה שהיה, ואני כותב את שמו של בעל המעשה ואפשר לשאול אותו ואין החי יכול להכחיש את החי.
בליל שבת שקודם לאותו מוצאי שבת, היה בביתו של מרן שליט"א בחור בשם ר' שמעון גבאי נר"ו, שהוא רב פעלים ונמרץ ממש להגדיל תורה ברחבי העולם, הוא מתגורר בלוס אנג'לס, אבל דבוק בלב ונפש להגה"צ רבי יצחק כהן שליט"א ובלעדיו לא ירים את ידו ואת רגלו. [והוא נמצא חודשים רבים בשנה בארה"ק, ומרן שליט"א לפני שהיה ראש"ל, היה מתארח בבית הוריו בארה"ב] ובאותו שבוע דאז התקשר אליו יהודי מחו"ל בבקשה דחופה לקבל ברכה מהגה"צ רבי יצחק כהן שליט"א, והוא העביר את השם לרב, והרב השיב, אין לו כלום!. והוא התקשר ואמר להם שהרב אמר שאין כלום. אחרי כמה שעות התקשרו בתדהמה שבדקו שוב ואכן אין כלום, והרופאים אמרו שזה ממש נס מהלך. ומרן שליט"א התפעל מאד מאד מהעניין הזה!. [ואנא עבדא הייתי שם באותו ליל שבת].
נ.ב. הנ"ל איש אמין מאד בעיני. ואני מכירו כבר כמה שנים.
 
אז מה עושים???
לא בונים????
ואיך בנו את הבניין שנהרס???
רק להבין?
המערות שנמצאו זה קרוב כ-50 מטר מהבניין שנהרס,
אבל מדובר בחפירות עבור הרכבת שעכשיו באמת הכל נעצר!
שיתחילו לחפור באתר הבניה וימצאו גם שם- אני לא מקנא בבעלי הדירות.......
 
יש לי סיפור על החכם הנ"ל ששמעתי היום בענין תפילה לשידוך שביקשו ממרן הגאון הצדיק רבי יצחק כהן בשביעי של פסח תשפ"ד
והיום (אור לכ' ניסן ערב שביעי של פסח) אותו בחור זכה לסגור בשעה טובה ומוצלחת.
 
איך אפשר לקבל ברכה מהרב יצחק כהן שליט"א? יש טלפון שמישהו יכול לתת?
תלך לבית כנסת שלו במגרש של בית פומרנץ, כל יום בנץ, ואם תבוא מוקדם תקבל מוצרי חלב של המשטרה, ערבית אני לא זוכר באיזה שעה אבל גם אז יש קבלת קהל
 
חזור
חלק עליון