שלום רב וישע יקרב לגברא רבה ויקירא, ידידנו החשוב הרב קורסיה שליט"א.
ראיתי עתה הארותיו המחכימות, בתורתו של מרן עטרת ראשנו. ואמרתי להשיב מאשר עמדי כעת. בהיות ואין עמי ספרים כלל, ואני כותב מהזיכרון מאשר עשיתי באותה העת:
ואענה על ראשון ראשון, ועל אחרון אחרון:
בעניין מה שכתב בשם הגר"ד, הן אמת כן. אך היו פעמים שהיה עושה כן. וראה בספר מנהגי הראשון לציון, או שכתב כן בספר הלכות בתמונות. אינו עמדי כעת.
כל הדברים האחרים שכתבתי, אני צריך להסתכל אצלי כשאגיע לבית בעז"ה ביום שישי או ראשון, ואשיב כבר את המקורות להכל. בדקתי את הכל לתכלית, עד כמה שידי מגעת.
בעניין מה שכתבתי שהיה נוטה עד כמה שיכול, כך העיד נכדו הרב ציון בר שלום, שהיה עמו למעלה משלושים שנה בליל הסדר!
בעניין שלא להסתכל, כמדומני שבספר עטרת אבות כתב על כך. ואולי בספר מנהגי הראשון לציון כתב מקורות לכך. אבדוק ואעדכן.
בעניין מקור המנהג לשפוך את זה, כסגולה לזיווג, כתב על כך בספר מנהגי הראשון לציון מקור. ואני זוכר כי גם בספר אביעה סגולות כתב מקור לכך.
בעניין שפיכת היין על יד הדלת, צריך לבדוק, וכמדומני שבספר עטרת אבות כתב על כך.
אני פונה מראש אל החברים היקרים, שכתבתי את הכל בלי ספרים, ולכן ידונו אותי הפעם לכף זכות, שלא יאמרו מהיכן הביא ואיך כתב, כי הכל נכתב בלי ספרים. ואי"ה ארחיב את הדברים בעז"ה בעתיד על הכל עם מקור לכל דבר ועניין. בעז"ה או ביום שישי או יום ראשון, לכשירצה ה' יתברך.
ויהי רצון שלא תצא תקלה מתחת ידינו, אמן.