• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

השב להודעה

האם נראה לך שהשו"ע שכתב 'כל זמן שירצה' חשב שנבין דהיינו 'עד שלא ישכח מלבו'? האם כל האחרונים שהעתיקו את דברי השו"ע כפשוטו ולא כתבו כלום - גם סברו כך?

האם השו"ע לא יכל לכתוב במילים פשוטות במקום 'כל זמן שירצה' - 'עד שישתכח מלבו', ולא היה גורם להטעות אותנו?


השכל הישר מבין שהדברים כפשוטם. שבקי לערוך השולחן דאיהו דחיק ומוקי אנפשיה דלא פליג על השו"ע, אבל מדברי השו"ע עצמו וכל האחרונים נראה בבירור שאין שום הגבלה של זמן.


ובפרט שכך מתבאר 'להדיא' מדברי הצידה לדרך מאמר ראשון כלל א' פ"ב שכתב:

ואם לא אמרה יאמר אותה אפי' אחר כמה ימים לפי שברכה זו נתקנה כנגד תודה ותודה יכול להביאה כל זמן שירצה ע"כ.  לקרבן תודה אין הגבלה של שנה או נשכח מלבו, וממילא גם להגומל. כמדומני שזו ראיה שאין עליה תשובה!


וכך מפורש בדברי ספר ברכת הבית [משנת תרנ"ג] שערי בינה שער כז ס"ק יט

בדיעבד צריך לברך אפילו אחר זמן מרובה דהחיוב נמשך על כל ימיו להודות להשי"ת שניצול ע"כ. ואשתמטתיה למרן זצ"ל ולמרן שליט"א. ומסתבר שאם היו רואים דבריו, לא היו חוששים לדברי היחיד של הערוך השולחן.


ועכ"פ השגה על מי שפוסק כך - ודאי שאין, ודברי [USER=652]@לביא[/USER] נכונים מאוד.


חזור
חלק עליון