Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
נוֹרמָלִי
ב"הרציתי להתייחס לדברים, אבל הכמות והסגנון לא מאפשרים לי.עדיף לכתוב נקודה אחת לענין, ועליה נשיב, ואז לעבור לנקודה שניה. קשה להתייחס למכלול דברים וטענות, בדברים הדברים, ואין יודעים אנה נפנה, ואינו שיח בונה. כשיהיה התמקדות אז אפשר לדון בנחת כדרכה של תורה ולקבל זה מזה בעזרת ה'.(לענ"ד מה שהספקתי לראות לפי מרוצת הקריאה, המעיין ישר יחזו פנימו מאליו כיצד דברי הטוען כאן נרפים הם ומתאמץ להעמיד דרכו ולהצילה מלשונות הראשונים ואין כ"כ צורך להשיב, אפשר לסיים והבוחר יבחר, כי בדבריו עם דברינו מתבררת לענ"ד הדרך המובחרת. אולם עם כ"ז אני מעדיף כן לברר לבא במו"מ ממוקד על כל תג ותג בפ"ע, ע"מ שהיווכח יחדיו, ואדרבא לקבל מזה ג"כ תועלת, ובעיקר שלא יעלה על לב שחלילה אנו משתמטים מלישא וליתן על אמיתת דרכנו והולכים חלילה כסומא בארובה, אלא כל דרכנו מבוררת אצלינו יפה יפה בס"ד מרבותינו דבר דבור על אופניו, ואף גם זאת מוכנים אנו לשמוע ולהבין הצדדים השונים ע"מ לברר שמא יש יותר מדוייק ממה שאנו סבורים, שכולנו בני אדם ומסוגלים לטעות).
ב"ה
רציתי להתייחס לדברים, אבל הכמות והסגנון לא מאפשרים לי.
עדיף לכתוב נקודה אחת לענין, ועליה נשיב, ואז לעבור לנקודה שניה. קשה להתייחס למכלול דברים וטענות, בדברים הדברים, ואין יודעים אנה נפנה, ואינו שיח בונה. כשיהיה התמקדות אז אפשר לדון בנחת כדרכה של תורה ולקבל זה מזה בעזרת ה'.
(לענ"ד מה שהספקתי לראות לפי מרוצת הקריאה, המעיין ישר יחזו פנימו מאליו כיצד דברי הטוען כאן נרפים הם ומתאמץ להעמיד דרכו ולהצילה מלשונות הראשונים ואין כ"כ צורך להשיב, אפשר לסיים והבוחר יבחר, כי בדבריו עם דברינו מתבררת לענ"ד הדרך המובחרת. אולם עם כ"ז אני מעדיף כן לברר לבא במו"מ ממוקד על כל תג ותג בפ"ע, ע"מ שהיווכח יחדיו, ואדרבא לקבל מזה ג"כ תועלת, ובעיקר שלא יעלה על לב שחלילה אנו משתמטים מלישא וליתן על אמיתת דרכנו והולכים חלילה כסומא בארובה, אלא כל דרכנו מבוררת אצלינו יפה יפה בס"ד מרבותינו דבר דבור על אופניו, ואף גם זאת מוכנים אנו לשמוע ולהבין הצדדים השונים ע"מ לברר שמא יש יותר מדוייק ממה שאנו סבורים, שכולנו בני אדם ומסוגלים לטעות).