• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

קופת גמל להשקעה למה צריכה הכשר

אליהו חמוי

Active member
עמדתי ואתבונן בענין מה שידוע לרוב בעולם ההשקעות שנתפרסם עתה כי יש מסלולים כשרים ויש אחרים שאין עליהם פיקוח

והסתפקתי או יותר נכון מה ענין כשרות להכא

הנה נודע כי רוב החברות המושקעות הנה הינם בחו''ל [ובארץ אכן יש יותר בעיה] כך שמסייע ואיסור לפני עיור ליכא דאזלינן בתר רובא ולחוש שמא מסייע בג' עבירות הנה הוא מיעוטא דמיעוטא

ואולי משום חשש ריבות הנה מאחר ואני משקיעה בחברה והיא נותנת לי את הרווחים הרי זה כצד שלישי ושליח וגוי ועיסקה

ומאחר ועל כל צד איסור אפשר להביא שלושה או יותר צדדים וספיקות של היתר מאיזה טעם יהיה הכרח למסלול כשר [כמו שהורה הגר''ש ללוש השבוע]

נערך לאחרונה:
עמדתי ואתבונן בענין מה ידוע לרוב בעולם ההשקעות שנתפרסם עתה כי יש מסלולים כשרים ויש אחרים שאין עליהם פיקוח

והסתפקתי או יותר נכון מה ענין כשרות להכא

הנה נודע כי רוב החברות המושקעות הנה הינם בחו''ל [ובארץ אכן יש יותר בעיה] כך שמסייע ואיסור לפני עיור ליכא דאזלינן בתר רובא ולחוש שמא מסייע בג' עבירות הנה הוא מיעוטא דמיעוטא

ואולי משום חשש ריבות הנה מאחר ואני משקיעה בחברה והיא נותנת לי את הרווחים הרי זה כצד שלישי ושליח וגוי

ומאחר ועל כל צד איסור אפשר להביא שלושה או יותר צדדים וספיקות של היתר מאיזה טעם יהיה הכרח למסלול כשר [כמו שהורה הגר''ש ללוש השבוע
מחילה לא הבנתי היכן השליח הגוי נכנס.
אתה משקיע בחברה דרך הבנק או דרך אחת מבתי ההשקעות, הם יהודים.
החברה יכולה להיות של יהודי בייחוד במסלולי אג"חים למינהם.
ושוב מחילה, אתה בוחר היכן להשקיע את כספך, יש כאלה שמשקיעים אותו בחברות ישראליות.

מחילה לא הבנתי היכן השליח הגוי נכנס.
אתה משקיע בחברה דרך הבנק או דרך אחת מבתי ההשקעות, הם יהודים.
נכון שהם יהודים אבל הם לא עוברים איסורים [רק אולי אם הם עובדים במחשבים שלהם בשבת וגם זה לא בטוח שקשור אלי ואדעתא דנפשייהו עבידי] רק החברה הגדולה [שב99.9 אחוז היא בחו''ל בבעלות עכו''ם] שערכה עולה על ידי קניית המניה מרוויחה מהכסף שלי [גם כסיוע וגם כשיש ביקוש הערך של החברה עולה]

ואכן מי שמשקיע בארץ צריך לבדוק אם הוא בדברים של היתר או של איסור אבל בחו''ל איזה חשש צריך להיות

חזור
חלק עליון