• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

השב להודעה

יישר כח גדול על הדברים.

בלי להמעיט ממה שכבודו כתב בעניין צורך והראוי שהציבור יתן מעצמו. אבל לא פחות חשוב לעורר בנושא שבית הכנסת עצמו ישלם.

הרב מוסר אצלכם שיעור, קופת הבתי כנסת, כאלו שלא מחזיקים כולל במקום, לפעמים יכולה להגיע ללמעלה ממיליון שקלים, כי ההוצאות הן חשמל, קורא בתורה וניקיון. מדוע מגיעים למצב כזה שאברכים מוסרים שיעורים בהתמסרות גדולה כמו שכבוו כתב, והגבאי לא חושב שיש איזשהוא צורך לתת לו סכום של 250 שקל על כל שיעור? זה יעשה את הבית כנסת עני? יחסר לבית הכנסת? לאיפה אוגרים ושומרים את הכסף?

שוב אני אומר, ודאי שאם התיקון לא נעשה ע"י הגבאים אז לא באתי לומר שהציבור יגיד "זה אשמת הגבאי שהוא יסתדר יתן או לא יתן ואני בתור ציבור פוטר את עצמי..." חלילה לא זאת כוונתי. רק אני אומר שהתביעה הרצינית היא כלפי בית הכנסת. אבל אם לא זז שם כלום והציבור יודע את זה, ודאי שראויים כל הדברים שכבודו כתב כלפיהם

חזור
חלק עליון