צנוע ומעלי.בוצע.
צנוע ומעלי.בוצע.
מה זה סותר?ישנם מכתבים רבים שניתן לפרסם, ויש בהם מן החידוש. חכו ותראו, זה יצא עוד מספר שנים
מה מוכר הגהת המחבר מן המחבר עצמו איך הלשון מסתדר לך? אני מתפלא אם משהו נתפס באיזה טעות כמה קשה לו להשתחרר מזה...בהחלט.
המחבר כתב מהדו"ק ובמהדו"ב הגיה מה שהגיה.
כבר נשמע מוכר, נכון
אני יותר מתפלא עליך, ובתרתי, א. מרוב החזקת הדעה העצמית ואהבת הויכוח, שכחת מה כתבת. כי כבודו אמר שעשה חיפוש וראה ביש"ש ועוד הג"ה מן המחבר עצמו. ועתה תעמוד ותשאל את עצמך, "איך הלשון מסתדר לך, הג"ה מן המחבר על המחבר עצמו". כי הרי גם אתה מוכרח להודות שיש כזה דבר הגהה של המחבר ממחבר עצמו, כמו שאתה ציטטת לנכון מחיפוש שעשית, רק מה מפריע לך, לומר שזה הפירוש של הר"ת. ובכן, בין אם זה הפירוש ובין אם לא, זה ודאי הכוונה היחידה, שהמחבר עשה הג"ה על דבריו. מעתה מה כ"כ מפריע לך לומר שזה כן ר"ת, אחר שאין נ"מ, כי ודאי שיש כזה דבר.מה מוכר הגהת המחבר מן המחבר עצמו איך הלשון מסתדר לך? אני מתפלא אם משהו נתפס באיזה טעות כמה קשה לו להשתחרר מזה...
וכי הבית יוסף לא כתב הגהות על ספרו?הגהת המחבר מן המחבר עצמו איך הלשון מסתדר לך?
כמו כן גם בלשון הקודש ישנו הרגל - ואיני יודע סיבה לזה - שכותבים עם גרשיים פנימיים (לא תמיד אבל הרבה פעמים) כמו תיבת הגה"ה או מר"ן או ודו"ק היטב ואנו השמטנו את הגרשיים הללו. (מבוא לבן איש חי מהדורת סאלם עמ' 54)
כי את רגלים רצתה וילאוך ואיך תתחרה את הסוסים ובארץ שלום אתה בוטח ואיך תעשה בגאון הירדן. משל לאדם אחד שאמר: יכול אני לרוץ שלש פרסאות לפני הסוסים, בין בצעי המים. נזדמן לו רגלי אחד, רץ לפניו שלשה מילין ביבשה ונלאה. - אמרו לו: ומה לפני רגלי כך, לפני הסוסים - על אחת כמה וכמה. ומה שלשת מילין כך, שלש פרסאות - על אחת כמה וכמה. ומה ביבשה כך - בין בצעי המים על אחת כמה וכמה! (סנהדרין צו.)תתיישב בדבר בניחותא.
אין אנו דנים כאן באיזה ענין מהותי כ"כ. אבל בגלל שאני רואה שזה מעסיק אותך, כתבתי לפרש לך דברים פשוטים.
עלה והצלח!
הגזמת.מה שכואב לי אם על דבר כזה פשוט אנו לא מצליחים לחשוב ולעיין כראוי איך נגיע לרמה של לפסוק הלכה בסברא נכונה ולכוון לאמת...
אמת.וכי הבית יוסף לא כתב הגהות על ספרו?
הבעיה היא, שאם "הג"ה" יכול להיות גם "הגהת המחבר" וגם הגהה סתם, הרי שהדבר יכול להביא לבלול כיון שיש נפק"מ בכך, אז מה הועיל בכך שצויין (לפי דעתו) שזה מהמחבר, הרי לא כולם יודעים זאת ואפשר להבין אחרת.
?הענין די פשוט. אם הספר יצא תחת ידי המחבר בלבד כמו חזו"ע (בבסיס של ההלכות),