• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

השב להודעה

אין מה להתבלבל,

אנחנו לא שותפים עימם בשום דבר שאינו ע"פ הלכה,

וכפשוטו מבחינתינו מי שההלכה אינה מחייבתו הוא כופר, ולנו בתור יהודים מאמינים אין אף אינטראקציה עימם,

נקודה.....

דברים פשוטים די לכל המתיפיפים שזה חילול ה'.

לפני מספר חודשים ראיינו אותי לאחד מן הערוצים החילוניים, והסביר לי באריכות את תורתו על החרדים שמשתמטים משירות צבאי, ואח"כ שאלני מה היו התחושות שלי מהשביעי באוקטובר (עפ"ל), ואמרתי לו שתחושותיי היו איזה נס שלא התגייסתי ואיני חלק מצבא הכישלון הזה,

והסברתי לו, שאני הרי מאמין שהקב"ה הוא המגן עלינו באמת וכל השאר איננו, אך הם שרוצים שנתגייס הרי זה מחמת שאינם מאמינים בבורא שהוא כל יכול ודורש מעימנו דברים בכדי שלא יבואו עלינו גזירות ומלחמות, וא"כ ניחא אם הצבא היה מגין מהאויבים, אז לשיטתם היה סיבה לדרוש מעימנו להתגייס בשביל להגן ע"פ השקפתם,

אך כיוון דהא קמן שזה אינננו מועיל, א"כ גם לשיטתם אינם יכולים לדרוש מעימנו להתגייס לצבא שאיננו מגין.

חזור
חלק עליון