בעוד אריה דרעי עדיין לא החליט | בהודעת הגינוי של השר בן גביר להצתה בבית מדרשו של הגאון רבי יצחק יוסף בן גביר מכתיר את הרב ל"מנהיגה הרוחני של תנועת שס".
מזעזע!
"אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר"
כמה כואב הלב!
זו אחת השכונות הכי מאובטחות בירושלים והכל שם מרושת במצלמות אבטחה איכותיות ביותר. אקווה שבקרוב ממש יתפסו את הרשע הנתעב הזה ויבואו עמו חשבון. מן הסתם זה גוי, כי אני לא מאמין שיהודי יכול לעשות דבר כזה.
כי יש יום לאל איום ודין על כל המעשה!
מגנה בכל תוקף | ראש האופוזיציה יאיר לפיד: "מגנה בכל תוקף את חילול בית הכנסת 'אור חביב' בו מתפלל הרב יצחק יוסף. מצפה מהמשטרה למצוא במהירות את האשמים ולמצות איתם את הדין במלוא החומרה".
מעניין | ניר דבורי: השב"כ מעורב בחקירת הצתת בית הכנסת שבו מתפלל הרב הראשי לשעבר יצחק יוסף.
עדכון מחקירת השריפה בבית הכנסת ברחוב ים סוף בירושלים
בהמשך לשריפה שפרצה לפנות בוקר (08.06) בבית כנסת ברחוב ים סוף 22 בירושלים, חוקרי כב"ה מחוז ירושלים מעריכים, בסבירות גבוהה מאוד, כי על פי הממצאים בזירה מדובר בהצתה.
החקירה עדיין בעיצומה ובמקביל נבדקים כיוונים נוספים, במטרה לשלול אפשרויות אחרות.
גורמי הזיהוי הפלילי של משטרת ישראל יבצעו את השלמות החקירה בתחומים הרלוונטיים להם.
תגובת יו"ר מפלגת נעם ח"כ אבי מעוז לנסיון הצתת בית הכנסת של הרב יצחק יוסף:
אני מגנה בתוקף רב את נסיון הצתת בית הכנסת של הגאון הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליט"א.
מעניין מאד מתי (אם בכלל) יגיע הגינוי מכבוד נשיא המדינה ומהשמאל
יו”ר ועדת החינוך, ח”כ יוסי טייב:
״מזועזע מהצתת בית מדרשו של מו״ר מרן הראשון לציון, הגר״י יוסף שליט”א, שכללה גם ריסוס כתובות אנטישמיות בזויות. מדובר במעשה נפשע ונבזי, שמזכיר ימים אפלים בתולדות עמנו. אני קורא למשטרת ישראל לפעול ולאתר את מבצעי הפשע האנטישמי הזה, ולמצות איתם את מלוא הדין״.
שר הבריאות, ח”כ אוריאל בוסו:
“אני מביע זעזוע עמוק מהמקרה החמור של הצתת בית הכנסת בו מתפלל מו”ר הראשון לציון הגר”י יוסף, ולנוכח כתובות הנאצה שהתגלו במקום. זהו פשע שנאה אנטישמי מהחמורים שידענו, ניסיון לפגוע בלב הזהות היהודית. אסור לעבור על כך בשתיקה. אני קורא למשטרת ישראל לפעול בנחישות כדי לאתר את האחראים ולמצות איתם את הדין.”
״הצתת בית הכנסת של מרן הראש״ל הרב יצחק יוסף, היא מעשה שלא ניתן לעבור עליו לסדר היום. המראות צורבים כל לב יהודי. מחזק את ידי מרן ותלמידיו הרבים וסמוך ובטוח כי משטרת ישראל תשים ידיה על הפושעים״.
נשיא המדינה יצחק הרצוג: "הצתת ספרי קודש, ריסוס צלבים וניסיון לשרוף ספרי תורה בבית הכנסת של הראשל״צ הרב יצחק יוסף בירושלים מעוררים שאט נפש. אני קורא לפעול במהירות ובנחישות כדי לחקור את פשע השנאה החמור הזה ולהביא את הפושעים לדין.
פרצתי בבכי...! כן!
צריך לבכות על בזיון התורה!!!!
מרן רבינו שליט"א שמרבה כבוד שמים בכל העולם כולו, וכעת ביזו את מי שכל חייו מקדיש למען התורה וכל העולם נהנה ממנו...
ספר תורה שרוי בצער
שמים בוכים, ארץ בוכה...!! העולם בזעזוע בודאי שהרשעים שזלזלו בכבוד התורה לא ינוקו, וכבר אמרו חז"ל בשבת ש"אין רפואה למכתם" ואין להם חלק לעולם הבא!
ישי כהן: במהלך כל הלילה יו״ר ש״ס אריה דרעי היה עסוק בסוגיית חוק הגיוס והניסיון להגיע לחוק מוסכם שיסדיר את מעמד תלמידי הישיבות. בשעה זו הוא עודכן על שריפת בית מדרשו של הראשון לציון הרב יצחק יוסף והוא צפוי לשוחח עם הרב בדקות הקרובות.