• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

הרב ישראל שרת

אכן הינו תלמיד של חכם שלום, יהודי יר"ש גדול, ידוע בשמירת עיניו המופלגת, ואומרים שמשום כך זכה לזכירת התורה בצורה מופלאה.
למד בכולל שובי נפשי, ואח"כ עבר ללמוד בכולל שע"י ישיבת מחנה ישראל, ומיד כששמו לב מי הוא מינוהו למוסר ועדים.
הוא גם מוסר שיעורים בדרך המלך, בעילום שם.

אני מעיד עליו שהוא חסידא קדישא ופרישא באופן מופלג, פגשתי אותו ואת תלמידיו ומאוד התלהבתי לטובה
עוד אני מעיד שיש לו סייעתא דשמיא גדולה במעשה ידיו ובדרך שרוצה לילך בה, ושמעתי מבעלי המעשה עמו דברים מופלאים ביותר שאירעו לו
אם אתה מתכונן לשמוע לו בלי התחכמויות תתיעץ עמו ויהי ה' עמך

כי אני מחפש רב גדול כזה לבעיה אישית
הרב רפאל ברלין, יושב בבית כנסת ברחוב יחזקאל מעל הצורף מאיר נקי ז"ל אחר הצהריים, ובערב מוסר שיעור דף היומי בבית כנסת סדיגורא ברחוב שמואל הנביא ליד תחנת האבן.

לבית הכנסת ברחוב יחזקאל כמדומני שקוראים אברהמוף.

הרב רפאל ברלין, יושב בבית כנסת ברחוב יחזקאל מעל הצורף מאיר נקי ז"ל אחר הצהריים, ובערב מוסר שיעור דף היומי בבית כנסת סדיגורא ברחוב שמואל הנביא ליד תחנת האבן.

לבית הכנסת ברחוב יחזקאל כמדומני שקוראים אברהמוף.
החתן של נשיא פנוביז'? אחד הגדולים באמת

חזור
חלק עליון