• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

פוסקי ספרד

גואל

Active member
ברצוני להוציא לאור בעזי"ת ספר על פוסקי יהדות ספרד כגון הרמב"ם השו"ע הבן איש חי וכו'
האם יש למישהו הצעות לעוד פוסקים ידועים?
או הצעות לשיפור וכדו'
אשמח לשמוע.

מחילה מכבודו, החומר הגדול ביותר בתוך הספר שיצא אי"ה בעל הכמות ורב האיכות הוא על מרן נזר ישראל ותפארתו מו"ר רבי עובדיה יוסף זצוק"ל,
אני שאלתי על פוסקים קודמים יותר...

ברצוני להוציא לאור בעזי"ת ספר על פוסקי יהדות ספרד כגון הרמב"ם השו"ע הבן איש חי וכו'
האם יש למישהו הצעות לעוד פוסקים ידועים?
או הצעות לשיפור וכדו'
אשמח לשמוע.
החיד"א, מהר"ם גלאנטי, החקרי לב, רבי חיים פלאג'י, פתח הדביר, הריטב"א, הר"ן, המאירי, הרי"ף, יש לך אנצקלופדיה שלימה של חכמי ספרד. יצאו על זה 4 כרכים כמדומני.

החיד"א, מהר"ם גלאנטי, החקרי לב, רבי חיים פלאג'י, פתח הדביר, הריטב"א, הר"ן, המאירי, הרי"ף, יש לך אנצקלופדיה שלימה של חכמי ספרד. יצאו על זה 4 כרכים כמדומני.
כולם קדושים!
אבל אני מתכווין לפוסקי ספרד (בוודאי שכל הנ"ל פוסקים המה) שהתקבלו בכל תפוצות ישראל וישנם עדות\זרמים\קבוצות הפוסקות על פיהם וגם היהודים שאינם שומרי ת"ומצ או החלשים יותר מכירים בהם ובמשנתם ויוכלו גם להתחבר לספר זה.
ישר כח.

כולם קדושים!
אבל אני מתכווין לפוסקי ספרד (בוודאי שכל הנ"ל פוסקים המה) שהתקבלו בכל תפוצות ישראל וישנם עדות\זרמים\קבוצות הפוסקות על פיהם וגם היהודים שאינם שומרי ת"ומצ או החלשים יותר מכירים בהם ובמשנתם ויוכלו גם להתחבר לספר זה.
ישר כח.
אולי יהיה לך לעזר בחיבורך בס"ד

קבצים מצורפים

• הרב מאזוז.PDF
    1.7 MB · צפיות: 14
לפי הנראה יהיה לי לעזר רב
יישר כח עצום.
תוכל לקבץ מאמרים מסדרת הספרים מגדולי ישראל
וגם מהספרים קובץ מאמרים של הרב מאזוז
הוא חקר וכתב עליהם רבות - רבות
גם כן יש ספר אינציקלופדיה ארזי הלבנון יעזור לך
גם אינציקלופדיה של חכמי טורקיה של הרב ואענונו - יכול לעזור לכת"ר
בברכה

תוכל לקבץ מאמרים מסדרת הספרים מגדולי ישראל
וגם מהספרים קובץ מאמרים של הרב מאזוז
הוא חקר וכתב עליהם רבות - רבות
גם כן יש ספר אינציקלופדיה ארזי הלבנון יעזור לך
גם אינציקלופדיה של חכמי טורקיה של הרב ואענונו - יכול לעזור לכת"ר
בברכה
יברכך ה'
תודה רבה רבה

לחם אבירים לרבי אברהם אב'ן עזוז זיע"א
פרשן ספרדי על המסכתות בשיטת הלימוד של חכמי הספרדים, המהרש"א והפנ"י מביאים אותו כמה פעמים בספריהם
אודות המחבר, ניתן לפנות לטלפון 0777867716, הנ"ל ההדיר את הספר על בבא קמא, ויש לו שם הרבה מידע על הענין.
אפשר גם להשיג את הספר במספר הנ"ל, על מסכת בבא קמא.

חזור
חלק עליון