• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חידוש נפלא ליום הולדת

נחמן עמר

Active member
בסייעתא דשמייא התחדש לי חידוש נפלא
ידוע שאדם שמבקש ביום הולדתו אזי זה מתקיים על פי הפס בתהילים בני היום ילדתיך שאל ממני ואתנה לך ויש מקור לזה מהתורה שזה התקיים
כתוב בספרים הקדושים שישנו מנהג שהילדים גונבים את האפיקומן לאביהם והראיה לכך מזה שיעקב גנב את הברכה לעשיו שגם זה היה בליל הסדר הגמ' בראש השנה אומרת שיצחק נולד בפסח וא"כ יוצא שהוא בירך את בנו יעקב בליל הסדר ליל היום הולדת שלו ואזי הברכה התקימה "ויתן לך האלוקים מטל השמים ומשמני הארץ"

ידוע שאדם שמבקש ביום הולדתו אזי זה מתקיים על פי הפס בתהילים בני היום ילדתיך שאל ממני ואתנה לך ויש מקור לזה מהתורה שזה התקיים
כתוב בספרים הקדושים שישנו מנהג שהילדים גונבים את האפיקומן לאביהם והראיה לכך מזה שיעקב גנב את הברכה לעשיו שגם זה היה בליל הסדר הגמ' בראש השנה אומרת שיצחק נולד בפסח וא"כ יוצא שהוא בירך את בנו יעקב בליל הסדר ליל היום הולדת שלו
יפה מאוד, רק אנו עדיין מצפים לקיום הברכה
ואזי הברכה התקימה "ויתן לך האלוקים מטל השמים ומשמני הארץ"
בב"א.

כתוב בספרים הקדושים שישנו מנהג שהילדים גונבים את האפיקומן לאביהם והראיה לכך מזה שיעקב גנב את הברכה לעשיו שגם זה היה בליל הסדר הגמ' בראש השנה אומרת שיצחק נולד בפסח וא"כ יוצא שהוא בירך את בנו יעקב בליל הסדר ליל היום הולדת שלו ואזי הברכה התקימה "ויתן לך האלוקים מטל השמים ומשמני הארץ"
אשריך רבי נחמן

חזור
חלק עליון